«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

"Θεομητορικά 2016" στην Ύδρα - Πρόσκληση στις εορταστικές εκδηλώσεις (βίντεο ομιλίας για τα "Θεομητορικά")


Ύδρα – «Θεομητορικά 2016»
Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης - "Θεομητορικά 2016" στην Ύδρα - Πρόσκληση στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας - Βίντεο ομιλίας αναφερόμενο στα «Θεομητορικά» του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.
Ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε. στο Αρχονταρίκι του Καθεδρικού Ναού.
Βίντεο ομιλίας του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, αναφερόμενο στα «Θεομητορικά».

Στο παραπάνω βίντεο (που εγγράφηκε στο Αρχονταρίκι του Ιερού Καθεδριού Ναού της Ύδρας), ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος, εφημέριος του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, μιλά αναλυτικά για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεομητορικών που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό για την τιμή που μου έκανε αλλά και την φιλοξενία στο Αρχονταρίκι.
Ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε.στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού.

ΥΔΡΑ - Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ 2016"Όπως κάθε χρόνο -από το 2001- ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου με την ονομασία "Θεομητορικά".
Οι εορταστικές εκδηλώσεις φέτος θα ξεκινήσουν την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και Αρχιερατικό Μνημόσυνο των Ευεργετών της Εκκλησίας της νήσου Ύδρας, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στην συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. Ιερώνυμου Νικολόπουλου, Α΄ Γραμματέα  της Ι. Συνόδου με θέμα: "Η Νέα Εύα και ο Θάνατος" και στις 21:30 θα δοθεί δεξίωση.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Ύδρας, στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας Παναγίας της "Φανερωμένης" δια μέσου των κεντρικών οδών του νησιού και στη συνέχεια θα γίνει Αρτοκλασία, Χαιρετισμός-απόλυση επί της εξέδρας στο κέντρο του λιμανιού της Ύδρας.
Την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 στις 06:30 ορίζεται η έναρξη του Όρθρου, στις 07:30 Καταβασίες  και στις 08:30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ύδρας. Στις 10:30 θα δοθεί εορταστικό πρωινό και στις 19:00 θα τελεστεί εσπερινός με Ιερή Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 στο προαύλιο του Ι. Καθεδρικό Ναού θα πραγματοποιηθεί η 7η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Κλασσικής Μουσικής, Ρεσιτάλ Βιολιού υπό τον Λεωνίδα Καβάκο και στο πιάνο ο Enrico Pace.
Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 στις 07:00 θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Την Δευτέρα και Τρίτη 22 και 23 Αυγούστου 2016, στις 19:30 θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της Αποδόσεως  προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ και θα ακολουθήσει ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αυγουστίνου Ζήσιμου Ιεροκύρηκα της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Στις 21:00 θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Θαυματουργών Εικόνων Παναγίας της "Φανερωμένης" και Παναγίας του "Μαλίκη", στις 21:30 Ακολουθία Λιτής και Αρτοκλασία στον Νάρθηκα. Στις 22:15 θα γίνει η έναρξη Ιεράς Αγρυπνίας κατά το Αγιορείτικο τυπικό και στις 02:30 θα περατωθεί με την παράθεση πρωινού.
Στις ιερές ακολουθίες 14 και 15 Αυγούστου θα ψάλει χορός ψαλτών υπό την χοραρχία του κ. Άγγελου Διαναντόπουλου Πρωτοψάλτου του Καθεδρικό Ναού Ύδρας. Στην Ιερή Αγρυπνία της 22-23 Αυγούστου θα ψάλει χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή κ. Δημητρίου Γαλάνη.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ 2016"


ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας όπως και οι γύρω χώροι του, έχουν  πλήρως ανακαινιστεί από τις άοκνες προσπάθειες και ενέργειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ ΕΦΡΑΙΜ, του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου και εφημέριο του Ι. Ναού π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γ.Α.Ε.
Το αρχονταρίκι, η υπερσύγχρονη αίθουσα Συνεδρίων, η τραπεζαρία (που χρησιμοποιείται για προσφορά καφέ μετά από τελετές και μνημόσυνα) και άλλοι πολλοί χώροι έχουν ανακαινισθεί και αναπαλαιωθεί με συνέπεια την λειτουργικότητα και την εξυπηρέτηση όλων μας. Επίσης μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας με Πρόεδρο τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο και εφημέριο του Ι. Ναού π. Ακίνδυνο Δαρδανό, πραγματοποιείτε αθόρυβα ένα πολύ μεγάλο έργο με συνέπεια να υπάρχει ουσιαστική βοήθεια προς τους ασθενέστερα οικονομικά συμπολίτες μας.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε για το ιατρικό αλλά και φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας με την καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ ΕΦΡΑΙΜ και του Δ.Σ. προς τους ντόπιους, του επισκέπτες του νησιού αλλά και όλους όσους προστρέχουν προς ιατρική βοήθεια.

Φωτογραφίες από τα "Θεομητορικά 2015"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου