«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Κιάφα της Ύδρας

Τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2016, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής  (ιδιοκτησίας κ. Άγγελου και κ. Παρασκευής Αραπογιάννη), στην περιοχή «Κάτω Κιάφας» της Ύδρας.
Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Θεοδοσίου και τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο. Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του I. Καθεδρικού Ναού «Κοιμήσεως Θεοτόκου» Ύδρας κ. Ά. Διαμαντόπουλος, ο κ. Λ. Καρακατσάνης, ο κ. Σ. Φραντζής και ο κ. Ά. Αραπογιάννης. Στον Εσπερινό παρευρέθηκαν πολλοί πιστοί  και ευθύς μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους. Το πρωί της Τρίτης 26 Ιουλίου και ώρα 7.00 θα ψαλλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής κατά τον Παπα-Δημήτρη Χελιώτη οικοδομήθηκε το 1799 και σαν κτήτοράς της αναφέρεται ο Παπα-Αλέξανδρος. Tτελευταίος ιερέας της εκκλησίας ήταν ο Παπά-Δημήτρης Μεθενίτης που πέθανε το 1937 και έκτοτε έπαυσε να είναι ενορία.


Ο Παπά-Δημήτρης Μεθενίτης
Ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου και ο κ. Άγγελος Αραπογιάννης ιδιοκτήτης της εκκλησίας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ: facebook.com/spispil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου