«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν εναντίων της φωτιάς στην Ύδρα (φωτογραφίες και βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2016 ψηλά από την περιοχή Μανδράκι της Ύδρας και  εξαπλώθηκε προς την περιοχή «Λόγγος» της Ύδρας.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τον Δήμο Ύδρας και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, που άμεσα επιχείρησε για την κατάσβεση της, ενώ παράλληλα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα επιχειρούσαν από τον αέρα έως και  την δύση του ήλιου.
Προς βοήθεια για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο νησί προσέτρεξαν Πυροσβεστικά Κλιμάκια από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ναυπλίου και Επιδαύρου που επιχειρούν εναντίων του πύρινου μετώπου όπως επίσης αναμένονται και άλλα μέσα πυρόσβεσης σε λίγη ώρα.
Στο σημείο της φωτιάς πέρα των προαναφερόμενων Πυροσβεστικών δυνάμεων προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης και ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης.
Το πύρινο μέτωπο με «σύμμαχο» τον αέρα, έχει φορά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη θέση «Λόγγος» με κατεύθυνση το βουνό Ομπόρι. Επίσης παραμένουν στην περιοχή που έχει εκδηλωθεί η φωτιά ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος και ο κ. Γ. Κοτρομάγιας. 
Ας ελπίσουμε ότι οι Πυροσβεστικές δυνάμεις θα καταφέρουν να ελέγξουν το μέτωπο της φωτιάς ώστε να έχουμε αίσια αποτελέσματα.
Προς αποφυγή πανικού οφείλω να τονίσω ότι το μέτωπο της φωτιά είναι πολύ μακριά από τον οικισμό της Ύδρας και ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου