«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

«Κουντουριώτεια 2016» - εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Ναύαρχου Π. Κουντουριώτη

«Κουντουριώτεια 2016» - εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ύδρας
Τα «Κουντουριώτεια» είναι –ετήσιες- εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ύδρας τιμώντας την 81η επέτειο από τον θάνατο του Ήρωα και Ελευθερωτή του Αιγαίου και  των Βαλκανικών Πολέμων αλλά και Πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, που γίνονται στο νησί γύρω στα τέλη Αυγούστου, υπάρχει πλήθος επισκεπτών, ενώ προσκαλούνται και παραβρίσκονται επίσημοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των γραμμάτων και της τέχνης.
Οι εκδηλώσεις των «Κουντουριώτειων» περιλαμβάνουν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.
Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων τελείται δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, επίκαιρη ομιλία στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Καθεδρικού Ναού με θέμα:«Ο Παύλος Κουντουριώτης και η προσφορά του», επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα και κατόπιν στον Τάφο του Υδραίου Ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη.  Φέτος ο Δήμος Ύδρας έχει περιλάβει ανάμεσα στις εκδηλώσεις, δρώμενο με σύγχρονο χορό από την ομάδα Ricean School of Dance, μουσική εκδήλωση με τον Δ. Παπαδημητρίου – Φ, Δάρρα, παράσταση του θεάτρου σκιών αλλά και τα αποκαλυπτήρια της προτομής –στην πλατεία Βότση- του Υδραίου ζωγράφου και Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση που μέσα από τα έργα του ύμνησε και αποτύπωσε το φως, τη θάλασσα, τα βράχια τα τοπία και τα ιδιαίτερα χρώματα της Ύδρας. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νικολάου Βότση όπου είναι ήδη τοποθετημένες και οι υπόλοιπες προτομές των άλλων μεγάλων Υδραίων ζωγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου