«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Με «άρωμα» Ύδρας και με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των Υδραίων καλλιτεχνών στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Με «άρωμα» Ύδρας και με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της  ομαδικής έκθεσης των Υδραίων καλλιτεχνών στην αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ύδρας.
Το βράδυ της Τρίτης 16 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30 ο Δήμος Ύδρας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ), πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Υδραίων καλλιτεχνών στην αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη». Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν δεκάδες κόσμου όπου και θαύμασαν τα έργα των  Υδραίων καλλιτεχνών που κοσμούσαν την αίθουσα.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους και όλες που πήραν μέρος στην έκθεση και τόνισε ότι η αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» είναι ανοικτή σε κάθε δημότη και θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να προβληθούν στο άμεσο μέλλον και όσοι ακόμη θελήσουν με παρόμοιες εικαστικές εκδηλώσεις που αναβιβάζουν το νησί μας Μετά το πέρας της ομιλίας του κάλεσε ένα-ένα τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην έκθεση και τους επέδωσε τιμητικούς επαίνους για την συμμετοχή τους στην έκθεση.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης (αριστερά) και  ο καλλιτεχνικός διευθυντής της αίθουσας "Μελίνας Μερκούρη" εικαστικός  και συγγραφέας κ. Δ. Φατούρος

Στα εγκαίνια με τα έργα των  Υδραίων καλλιτεχνών παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο εντελταμένος στα Πολιτιστικά του Δήμου Ύδρας, δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Ράππας, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, η Γενική Γραμματέας της Αδελφότητας  Υδραίων Αθηνών κ. Α. Λάσκαρη, η εικαστικός κ. Κρίστι Γρηγορίου - Βασιλειάδη και δεκάδες κόσμου.
Την έκθεση ζωγραφικής πλαισίωσε μουσικά με μελωδίες από το πιάνο η Υδραία καθηγήτρια μουσικής  κ. Π. Σκάλτσα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ομαδική έκθεση  πήραν μέρος 19 Υδραίοι αλλά και κάτοικοι της Ύδρας που έκθεσαν τα έργα τους στο κοινό:
1.    Α. Στρουμπούλη
2.    Φ. Βλαχόπουλος
3.    Π. Ντούσκου
4.    Γ. Πετρόχειλος
5.    Σ.Γαβαλιά
6.    Δ. Κόκορης
7.    Α. Σασκαλίδης
8.    Ζ. Σάβιτζ
9.    Δ. Φουσέκης
10. Α. Αθανασούλια
11. Μ. Ρετιτάγκου
12. Μ. Atanasova
13. M. Hanson
14.  Ν. Ασπρούλης
15. Β. Φιλίππου
16. Δ. Ράππας
17. Α. Πετρολέκα
18. Κ. Καλοδήμος
19. Σ. Σκάλτσα
Οι ώρες επισκέψεων για το κοινό είναι τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 23:00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου 2016. Μετά το πέρας της έκθεσης των Υδραίων καλλιτεχνών και στις 23 Αυγούστου 2016, ο Υδραίος ζωγράφος κ. Γ. Πετρόχειλος θα συνεχίσει με την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Ύδρα δια χειρός Γιώργου Πετρόχειλου». 

Η αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ύδρας λειτουργεί και θα συνεχίσει με εικαστικές και άλλες εκδηλώσεις και την προβολή Υδραίων καλλιτεχνών με την επιμέλεια και την διεύθυνση του πανεπιστημιακού, εικαστικού και συγγραφέα κ. Δ. Φατούρου ο οποίος εργάζεται αφιλοκερδώς για την προβολή νέων καλλιτεχνών αλλά και την εικαστική προβολή της Ύδρας.  Η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» πρόκειται να ανακαινιστεί ώστε σε λίγους μήνες να γίνει ένα σύγχρονο κέντρο εικαστικών εκδηλώσεων, συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών δρώμενων.
Η ομιλία του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης 


 Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης (δεξιά στη φώτο)

 Η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου (δεξιά της φώτο)


Η Υδραία καθηγήτρια μουσικής  κ. Π. Σκάλτσα 


Δείτε περισσότερες φώτο εδώ: facebook.com/spispil


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου