«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Επίδειξη από τα τμήματα εκμάθησης και αγωνιστικής κολύμβησης του ΥΝΟ - Βράβευση του Γ. Σκόρρα για την αξιέπαινη πράξη διάσωσης ατόμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίδειξη από τα τμήματα εκμάθησης και αγωνιστικής κολύμβησης στο Μανδράκι του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου – Βράβευση από τον Πρόεδρο του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Μουστακαρία του Γιώργου Σκόρρα  για την για την αξιέπαινη πράξη διάσωσης ατόμου στην πλαζ της «Σπηλιάς».
Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε στην Ύδρα η επίδειξη από τα τμήματα εκμάθησης και αγωνιστικής κολύμβησης του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μίρα Μάρε (Μανδράκι).
Βράβευση του Γιώργου Σκόρρα  για την αξιέπαινη πράξη διάσωσης ατόμου στην πλαζ της «Σπηλιάς».

Στις 13 Αυγούστου 2016 στο κολυμβητήριο της «Σπηλιάς» ο Υδραίος Γιώργος Σκόρρας γιος του Μανώλη Σκόρρα και της Παναγιούλας Δασκαλάκη έσωσε από βέβαιο πνιγμό τουρίστρια που κινδύνευε από τα κύματα του ισχυρότατου μελτεμιού και κτυπούσαν μανιασμένα στα βράχια. Με αυτοθυσία και σκοπό να σώσει μια ανθρώπινη ζωή, έπεσε χωρίς δεύτερη σκέψη στο νερό και κατάφερε να σώσει το άτομο που η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο και να μεταφερθεί στην ασφάλεια της ξηράς. 
Για αυτή την πράξη αυτοθυσίας και διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής ο Πρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Μουστακαρίας βράβευσε τον Γιώργο Σκόρρα δίνοντας του τιμητική πλακέτα και έπαινο. Επιπλέον ο Π΄ροεδρος του ΥΝΟ του έδωσε μετάλλιο του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου για την νικηφόρα θέση κατάταξης που πήρε στους αγώνες Καρπενησίου 2015.
Ο Γιώργος Ε. Σκόρρας υπήρξε διακεκριμένος αθλητής του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου και συμμετείχε στην ομάδα του Υδραϊκού, όπως επίσης είναι και Εθελοντής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας.
Φωτογραφίες από την βράβευση: Ελένη Πιτσιλού
Βίντεο από: Αγγελική Ρούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου