«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Με ιδιαίτερη κατάνυξη η λιτάνευση και οι Ακολουθίες της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ύδρα

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:30 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννεάμερα), προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. Συλλειτουργοί ήσαν  ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Ζήσιμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης,  ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο Ιερολογιώτος Διάκονος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός.
Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ακολούθησε εμπνευσμένη ομιλία από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Ζήσιμο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και στη συνέχεια έγινε κατανυκτική λιτάνευση των Ιερών Εικόνων Παναγίας «Φανερωμένης» και Παναγίας του «Μαλίκη» δια μέσου οδών του κεντρικού οικισμού της Ύδρας.
Μετά το πέρας της περιφοράς των Ιερών Εικόνων στις 21:30 τελέστηκε η Ακολουθία Λιτής και Αρτοκλασία στον Νάρθηκα. Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας ακολούθησε ολιγόλεπτη ομιλία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και στη συνεχεία δόθηκε από τον Ποιμενάρχη μας τιμητική πλακέτα των «Θεομητορικών 2016»  στον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Ζήσιμο.
Μετά τις 22:00 έγινε η έναρξη της Ιερής Αγρυπνίας κατά το Αγιορείτικο τυπικό ευθύς μετά το πέρας της Ιερής Αγρυπνίας παρατέθηκε πρωινό.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης,  ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η δημ. σύμβουλος κ. Λ. Λούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Α.Τ. Ύδρας, ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Γ. Μανδαλάκης όπως και οι Λιμενικές Αρχές της Ύδρας, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. κ. Κ. Αναστόπουλος και πλήθος πιστών.
Έψαλλε χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Δημητρίου Γαλάνη. Η Ιερή Αγρυπνία μεταδόθηκε από τον  Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM».  
Δείτε περισσότερες φώτο:facebook.com/spispil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου