«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

«Πόλεμος και Έρωτας στον Αργοσαρωνικό» μια κατάθεση ψυχής, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σ. Βλαχοδημήτρη στο ΙΑΜΥ

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας και η «Αρτέον» Εκδοτική πραγματοποίησαν την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 στις 8:30 μ.μ. την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σταμάτη Βλαχοδημήτρη «Πόλεμος και Έρωτας στον Αργοσαρωνικό», αναφερόμενο στα χρόνια της κατοχής αλλά και της αντίστασης στην περιοχή των νησιών του και των πόλεων  της ευρύτερης περιοχής του Αργοσαρωνικού.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε συγκινητικό κλίμα  στην κατάμεστη από κόσμο ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο διοικητής του Α.Τ. Ύδρας κ. Ι. Μπαρμπούτης, ο ζωγράφος κ. Χ. Καράς, ο Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Κεφαλωνίτης, η Γενική Γραμματέας της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Α. Λάσκαρη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Ε. Τσιγκάρης, ο Πρόεδρος των Μικρών Νησιών κ. Ε. Κεχαγιόγλου, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ.  Κ. Αναστόπουλος, η Φιλόλογος  και Πρόεδρος του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης κ. Τ. Αντωνοπούλου, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας κ. Σ. Παλυβού και εκατοντάδες κόσμου.

Το βιβλίο προλόγισε με θερμά λόγια καλωσορίζοντας τον συγγραφέα του κ. Σταμάτη Γ. Βλαχοδημήτρη, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, αναφερόμενη στη ζωή του αλλά και τα βιβλία που έχει εκδώσει με αποκορύφωμα την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του  «Πόλεμος και Έρωτας στον Αργοσαρωνικό». Κατόπιν τον λόγο πήρε ο κ. Α. Τσικοντούρης από την «Αρτέον» Εκδοτική ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του και την αγαστή συνεργασία με τον συγγραφέα κ. Σ. Γ. Βλαχοδημήτρη με συνέπεια την έκδοση του βιβλίου.


Η φιλόλογος κ. Μ. Βούλγαρη αναφέρθηκε για τον εκφραστικό τρόπο συγγραφής του βιβλίου και όπου μέσα από αυτό αντλούμε στοιχεία ιστορικά αλλά και ηρωισμού των Ελλήνων μια ταραγμένης εποχής και κατέληξε ότι το βιβλίο αποτελεί ένα φόρο τιμής για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας..
Ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Σταμάτης Βλαχοδημήτρης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, στα χρόνια της κατοχής  αλλά και την μετέπειτα απόφαση του να γράψει τρία βιβλία. Αναφερόμενος στο βιβλίο του «Πόλεμος και Έρωτας στον Αργοσαρωνικό» δήλωσε ότι ήταν μια σφραγίδα μέσα στην ψυχή του από μικρό παιδί  που τον έκανε να κάνει γνωστή αυτή την ιστορία και συγκινημένος ευχαρίστησε και πάλι του παρευρισκόμενους κλείνοντας την ομιλία του. Αποσπάσματα από κείμενα του βιβλίου ανέγνωσε με πολύ γλαφυρό τρόπο η εγγονή του συγγραφέα Κονδυλένια Βλαχοδημήτρη.
Τα θερμά χειροκροτήματα αγάπης του κόσμου επιβράβευσαν τόσο τους ομιλητές όσο και τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Σταμάτη Βλαχοδημήτρη στην κατάθεση ψυχής που έκανε μέσα από το βιβλίο του.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολουθήσει μικρή μουσική εκδήλωση από τον ίδιο τον συγγραφέα κ Σ. Βλαχοδημήτρη στο ακορντεόν και τον Γ. Λεβέντη στην κιθάρα με ελληνικά τραγούδια και κατόπιν προσφέρθηκε πλουσιότατος μπουφές με εκλεκτά εδέσματα, ποτά και αναψυκτικά.

 Δείτε περισσότερες φώτο: facebook.com/spispilΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου