«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Τριήμερο αφιέρωμα στις τέχνες - με έκθεση του Ιταλού ζωγράφου L. Kremonini - και τις γεύσεις της Ιταλίας

ΥΔΡΑ - ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ LEONARDO KREMONINI ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ 2, 3, ΚΑΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Στην Ύδρα τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό τριήμερο ιταλικών εμπειριών αλλά και Υδραϊκής φιλοξενίας ανοιχτό για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού.
Ο Δήμος της Ύδρας σε συνεργασία με την ιταλική πρεσβεία της Αθήνας, το ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας και τα ιταλικά εστιατόρια του νησιού, διοργανώνουν ένα τριήμερο αφιέρωμα στις τέχνες και τις γεύσεις της Ιταλίας.
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016
Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, μετά την έναρξη των εκδηλώσεων, η διεθνούς φήμης σολίστ Svetlana Karpunkina θα παρουσιάσει έργα για πιάνο Ιταλών συνθετών στον υπαίθριο χώρο θεάτρου και συναυλιών του μουσείου.
Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου 2016
Επίκεντρο των εκδηλώσεων του Σαββάτου η μεγάλη ανθολογική έκθεση του Ιταλού ζωγράφου Λεονάρντο Κρεμονίνη, μιας από τις σημαντικότερες μορφές τις νέας παραστατικής ευρωπαϊκής ζωγραφικής, δασκάλου πολλών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, που οργανώνει η διευθύντρια του μουσείου κ. Ντίνα Αδαμοπούλου και επιμελείται ο ζωγράφος Αλέξης Βερούκας. Παρουσιάζονται 32 συνολικά έργα του, λάδια, έργα σε χαρτί και χαρακτικά. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρέσβης της ιταλικής δημοκρατίας κ Luigi Marras το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 8:30.
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Από την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας και τον πρόεδρό της κ Λάκη Χρηστίδη σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, εικαστικό κ Παναγιώτη Ράππα, και τις τρεις βραδιές οργανώνονται προβολές ταινιών του ιταλικού νεορεαλισμού. 
Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στον θερινό κινηματογράφο "Γαρδένια" της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το ιταλικό σινεμά με τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή και τον Παναγιώτη Ράππα στις 22:45 ανάμεσα σε δύο προβολές.
Παράλληλα, οι σεφ των τριών ιταλικών εστιατορίων του νησιού θα δημιουργούν για κάθε μέρα του αφιερώματος ένα εντελώς πρωτότυπο πιάτο ιταλικής κουζίνας και θα προσφέρουν ένα απεριτίφ δώρο στους πελάτες τους.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριήμερου αφιερώματος στις τέχνες και τις γεύσεις της ΙταλίαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου