«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Πρωτοποριακή μουσικοχορευτική παράσταση σύγχρονου χορού του R.I.C.E. στο λιμάνι της Ύδρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Κουντουριώτεια 2016» στο λιμάνι της Ύδρας βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη του σύγχρονου χορού από την ομάδα Ricean School of Dance (R.I.C.E.).
Στην παράσταση του σύγχρονου χορού που η Βιτόρια Κώτσαλου (1)  οργανώτρια από το 2012  του Μικρού Φεστιβάλ Χορού της Ύδρας, ονόμασε «Ευχή», την μουσικοχορευτική παράσταση της Παρασκευής που κατάφερε και ένωσε αρμονικά την ατμόσφαιρα και την ιστορία της Ύδρας με σύγχρονες μουσικές αλλά και παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια με τους συμμετέχοντες να συνθέτουν μια βραδιά επικοινωνίας της τέχνης τους με το κοινό που παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το μουσικοχορευτικό δρώμενο με τους συμμετέχοντες να εισέρχονται στο χώρο της παράστασης δίνοντας εορταστικό τόνο αλλά τους θεατές  να συμμετέχουν αφού ακολούθησε ελεύθερος χορός για όλους. Η Βιτόρια Κώτσαλου στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον Δήμο Ύδρας και τον Δήμαρχο κ. Γ. Κουκουδάκη, τον εντεταλμένο επί τωνΠολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ύδρας, δημοτικό σύμβουλο κ. Π. Ράππα,  τον Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας κ. Λ. Χρηστίδη αλλά και όλους όσου στήριξαν την φετινή δράση του R.I.C.E. στην Ύδρα. 


Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας κ. Λ. Χρηστίδης  και την μουσικοχορευτική εκδήλωση  παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ντόπιων και επισκεπτών.
Η δράση του R.I.C.E. (Ricean School of Dance), εξελίσσεται στην Ύδρα από το 2012 με την συμπαράσταση του Δήμου Ύδρας, χορηγών  αλλά και ντόπιων κατοίκων. 
Φέτος στις δράσεις του R.I.C.E. στην Ύδρα πήραν  μέρος πάνω από 60 χορευτές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, φιλόσοφοι και μαθητές από όλο τον κόσμο με κοινό ενδιαφέρον την τέχνη και την πρακτική του χορού.
Το R.I.C.E. (Ricean School of Dance), που εξελίσσεται στην Ύδρα σκοπεύει να συμπεριλάβει σύντομα δράσεις που έχουν σχέση με οικολογικά θέματα (καθαρισμοί ακτών κλπ), αλλά και άλλες κοινωνικές δράσεις στο νησί.


(1)   Η Βιτόρια Κωτσάλου σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας και από τότε έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη, μελέτη και εμπειρία ώς χορεύτρια. Τον Αύγουστο του 2012 οργάνωσε και διηύθυνε το Μικρό Φεστιβάλ Χορού στο νησί της Ύδρας. Και το 2013 συνεργάστηκε με τον Μ. Κλίεν για το πρόγραμμα R.I.C.E. στην Ύδρα. Με τον Μ. Κλίεν επίσης συνεργάστηκε ώς υπέυθηνη παραγωγής για το έργο Parliament στο Μουσείο Μπενάκη, και ώς χορέυτρια στο έργο Jerusalem που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο της είναι αφιερωμένο στο χορό και στη συνείδηση του χορού, στην έρευνα και εμπειρία ατομικά και κοινωνικά ώστε να αναπτύσσονται απαραίτητες αλλαγές, για την κατασκευή ή το σπάσιμο οδών, προκειμένου ο χορός να βιώνεται, να μετατρέπεται, να μεταδίνεται. Η δουλειά της εστιάζει στην παρατήρηση και διεύρυνση της πληροφορίας που υπάρχει μέσα στο σώμαnκαι στο πώς η έκφραση της συνομιλεί με την τεχνική για να μπορέσει να υπάρξει. (διαβάστε περισσότερα: riceonhydra.org)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου