«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών

Για 7η χρονιά οι κορυφαίοι της Ελληνικής Ναυτιλίας συναντήθηκαν στην Ύδρα με την ευκαιρία του φετινού επιτυχημένου Ναυτιλιακού συνεδρίου με θέμα «Από το "μπρίκι" στο αυτόνομο πλοίο» που διοργάνωσε  η Αδελφότης των Υδραίων Αθηνών και ο Πρόεδρός της κ.  Γιάννης Γ. Σαχίνης και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.), που  συμμετείχε ως ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Γιάννης Θεοτοκάς. 
Στο συνέδριο συμμετείχαν μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, μέλη της ναυτιλιακής και ναυτικής οικογένειας της Ύδρας, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο της ναυτιλίας, εκπρόσωποι εταιρειών τεχνολογίας καθώς και ακαδημαϊκοί που ανέπτυξαν τις απόψεις τους σε ένα παραγωγικό διάλογο προκειμένου να ξεναγηθούν οι προσκεκλημένοι από τα παραδοσιακά πλοία του 18ου και του 19ου αιώνα στο αυτόνομο πλοίο, που αποτελεί πλέον πραγματικότητα.
Στο μέσο της φωτο ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Γ. Σαχίνης, αριστερά  ο κ. Φραντζέσκος Μελαχροινός και δεξιά ο κ. Ραφαήλ Μελαχροινός (αμφότεροι με καταγωγή από την Ύδρα


Το 7ο Ναυτικό συνέδριο με πρόεδρο τον κ Γ. Ξηραδάκη, άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Γ. Σαχίνη και  του Γενικού  Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Καθηγητή κ. Γ. Θεοτοκά. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Δρ. Ιωάννης Κούστας και ο Δρ. Martin Stopford έδωσαν απαντήσεις  αλλά και «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία και την σχέση της με τη ναυτιλία.
Στους ομιλητές  και του συμμετέχοντες του σημερινού συνεδρίου  περιλαμβάνονται ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Καθηγητής κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegeus Shipping S.A., κ. Γεώργιος Δ. Πατέρας,  ο Πρόεδρος και CEO των Paragon Shipping and Box Ships, κ. Μιχάλης Μποδούρογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Silvermar Management & Trading Co. και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Principal της TsavlirisSalvage Group, κ. Γιώργος Α. Τσαβλίρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της SRH Marine Greece και Director της Comite International Radio-Maritime (CIRM), κ. Αθηνά Βεζύρη, ο Γενικός Διευθυντής της Epsilon Hellas, κύριος Κωνσταντίνος Πουλής, ο Αντιναύαρχος Μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία και επικεφαλής των marine operations της LAROS – Prisma Electronics, κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Region Sales Director South Europe & CIS Countries και ο VPSales EMEA, Mobility & Workflow Solutions της Honeywell Sensing & Productivity Solutions, κ.κ. Bertrand Collongy και Yann Lepage όπως επίσης συμμετείχαν ο κ. Λ. Κολάκης, ο κ. Α. Βαμβακάρης, ο κ. Α. Πίτας και ο κ. Λ. Κανάρης. Το συνέδριο πλαισιώνεται από εκδηλώσεις και συνθέτει ένα ψυχαγωγικό, επιμορφωτικό και αποδοτικό διήμερο, με πολλές ευκαιρίες αποτελεσματικής δικτύωσης.
* Μπρίκι: Κυρίαρχος τύπος ελληνικού πλοίου, 250-350 τόνων του 18ου-19ου αιώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου