«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη της Φρεγάτας A.R.A. «LIBERTAD» στην Ύδρα για να αποδώσει τιμές στο μνημείο του Υδραίου ήρωα της Αργεντινής Ν. Γ. Κολμανιάτη (Nikolas Jorge)Επίσκεψη της Φρεγάτας A.R.A. «LIBERTAD» στην Ύδρα για να αποδώσει τιμές στο μνημείο του Υδραίου ήρωα της Αργεντινής Ν. Γ. Κολμανιάτη (Nikolas Jorge) - Το πρόγραμμα του εορτασμού.
Ο Ιστορικός Δήμος της Ύδρας με την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα με την συμμετοχή της Φρεγάτας A.R.A. «LIBERTAD» και 400 Δοκίμων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, θα τιμήσουν τον Υδραίο Ναύαρχο και ήρωα της Αργεντινής Νικόλα (Nikolas Jorge) Κολμανιάτη και τον Σαμουήλ Σπύρου.
Έτσι τις 7 Σεπτεμβρίου 2016 η A.R.A. «LIBERTAD»  θα επισκεφθεί την Ύδρα, για να αποτίσει φόρο τιμής στον Υδραίο Ναύαρχο και ήρωα της Αργεντινής Νικόλα (Nikolas Jorge) Κολμανιάτη στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού της Ύδρα, πλησίον της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:30 άφιξη της Φρεγάτας A.R.A. «LIBERTAD» και αγκυροβολισμός μπροστά από το λιμάνι της Ύδρας.
10:30 – 11:30 Αποβίβαση των επισήμων και των Αξιωματικών του πλοίου στο λιμάνι.
11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Νικόλα (Nikolas Jorge) Κολμανιάτη πλησίον της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
12:00 – 13:00 Ημερίδα με ομιλίες αφιερωμένη στον Νικόλαο Κολμανιάτη και Σαμουήλ Σπύρου στην συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού της Ύδρας.
13:00 – 14:00 Περίπατος των επισήμων στο λιμάνι της Ύδρας που θα καταλήξει στην αίθουσα του Δημαρχείου.
14:00 Επίσημο γεύμα
13:00 - 16:00 Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής  θα δέχεται επισκέπτες με σκάφος που θα έχει ναυλώσει ο Δήμος Ύδρας.
18:00 – 20:00 Ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας A.R.A. «LIBERTAD» θα παραθέσει δεξίωση σε επίσημους προσκεκλημένους.
20:00 Αποχαιρετισμός των προσκεκλημένων και αναχώρηση.

Ο πολυταξιδεμένος, Υδραίος κοσμοπολίτης Νικόλας Κολμανιάτης (1784–1866), έχει ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας της Αργεντινής αφού αγωνίσθηκε κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας της χώρας. Το μνημείο μαρτυρά την ιστορία του Ν. Κολμανιάτη και βρίσκεται πλησίον της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας, και  απεικονίζεται ανάμεσα σε δυο όρθιες γυναίκες που συμβολίζουν την Ελλάδα και την Αργεντινή. Υπάρχει ακόμη μια προτομή του στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας με το όνομα «JORGE» τιμής ένεκεν, για την προσφορά του στην ανεξαρτησία της Αργεντινής, χαρισμένη από την Πρόεδρο της Αργεντινής Εβίτα Περόν, τον Νοέμβριο του 1949.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου