«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς με Αγιασμό στα σχολεία της Ύδρας

Πρώτο κουδούνι και πρώτη μέρα της  νέας σχολικής χρονιάς με Αγιασμό στα σχολεία της Ύδρας.
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ Εφραίμ, τον  Αιδεσ.  Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Ιερό Κλήρο του νησιού μας Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλα τα Σχολεία της Ύδρας, (1o Δημοτικό, 1o Νηπιαγωγείο, 2o Δημοτικό, 2o Νηπιαγωγείο  και Γυμνάσιο – Λύκειο  Ύδρας).
Η τελετή του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας
Στο 1ο’  Δημοτικό Σχολείο Ύδρας ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά τελέστηκε από τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ Αριστοτέλη Καλύβα, της Διευθύντριας 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ματίνας Ρούση, του εκπαιδευτικού προσωπικού του Σχολείου,  της Δημοτικής Συμβούλου κ. Λουκίας Λούλου, της  πρώην εκπαιδευτικού και πρώην Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου  κ. Ελευθερίας Ντούσκου-Τσιγκάρη, του επικεφαλής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας κ. Π. Κόκκου,  των γονέων, κηδεμόνων, επισκεπτών και των μαθητών.

Στο τέλος της τελετής του Αγιασμού ο π. Γεώργιος Βλαχόπουλος μετέφερε  τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου  για μια καλή  δημιουργική σχολική  χρονιά. Επίσης η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Ματίνα Ρούση καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Επίσης χαιρετισμό και ευχές σε μαθητές και γονείς απεύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ Αριστοτέλης Καλύβας.
Η τελετή Αγιασμού έκλεισε με τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο να ευλογεί ένα- ένα το κάθε μαθητή και μαθήτρια του Σχολείου.


Η τελετή του Αγιασμού στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ύδρας
Στο Γυμνάσιο – Λύκειο ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ Εφραίμ συλλειτουργούντων του  Αιδεσ.  Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και του Διακόνου της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας Ιερογιώτατου π. Νεκτάριου Δαρδανού Στην τελετή του Αγιασμού παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης και ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Γ. Μανδαλάκης.
Μετά το πέρας της τελετής μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, όπως επίσης ο Δήμαρχος Ύδρας και οι διευθυντές του Λυκείου κ. Μ. Μαρσέλλου και του Γυμνασίου κ. Δ. Σαράντης
Στο 1ο Νηπιαγωγείο ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Θεοδοσίου και στο 2ο Δημοτικό και  2ο Νηπιαγωγείο από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Γκιάκο.
Το ιστολόγιο «Ύδρας Πολιτεία» εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά και καλή δύναμη στου μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων της Ύδρας.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου