«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τιμητική διάκριση για τον Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ

Από: eliamep.gr
Η Γαλλία απένειμε μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καθηγητή Λουκά Τσούκαλη. Με απόφαση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας του απονέμεται ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής (Chevalier dans l’Ordre national de la Légion d’honneur) για τη συμβολή του στον στοχασμό για το μέλλον της Ένωσης και την εξαίρετη εισφορά του στην υπόθεση της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η διάκριση αυτή και η εκτός συνόρων αναγνώριση ασφαλώς τιμά, εκτός από τον ίδιο τον Λουκά Τσούκαλη, και το ΕΛΙΑΜΕΠ, του οποίου προεδρεύει, αλλά και την Ελλάδα, και μάλιστα σε εποχές όπου η χώρα δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της όσον αφορά την εικόνα της διεθνώς.
-----------------------------------------------
Σ.Σ.Το καλοκαίρι του 2016  πραγματοποιήθηκε στην Ύδρα από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου, το 13o Ευρωπαϊκό Σεμινάριο του ΕΛΙΑΜΕΠ – σε συνεργασία με το European Policy Centre  με θέμα: «Union, Disunion or Time for a Paradigm Shift?». Επίσης ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λ. Τσούκαλης είναι κάτοικος Ύδρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου