«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Ύδρας: εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με πολύ θετικά αποτελέσματα για το νησί μας

Κείμενο και φωτογραφίες από: Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη
«Χάρις σε σειρά επαφών του Δήμου μας με Πρεσβείες ξένων Κρατών στο Νησί μας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Οι επαφές του Δήμου μας με πρεσβείες ξένων κρατών τα τελευταία δύο χρόνια απέδωσαν καρπούς και πολλά οφέλη για την Ύδρα μας. Καταφέραμε να διοργανωθούν στο Νησί μας εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου ο αντίκτυπος των οποίων δεν προκάλεσε μόνο θετική δημοσιότητα και προβολή της Ύδρας αλλά και των εμπλουτισμό των γνώσεων μας με άγνωστες πτυχές της πραγματικά εντυπωσιακής ιστορίας αυτού του τόπου.
Οι περσινές εκδηλώσεις για τον Leonard Cohen σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά έτυχαν μεγάλης προβολής σε εθνικά και διεθνή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η εκδήλωση με τις αναφορές για την Ύδρα στα αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρα από την προβολή που έτυχε στην Τουρκία, και την ακαδημαϊκή της συνεισφορά, μας επέτρεψε, ύστερα από αίτημα που υποβάλλαμε στον Τούρκο Πρέσβη, να λάβουμε πιστά αντίγραφα αυτών των αναφορών τα οποία σύντομα θα μεταφραστούν και θα παραδοθούν στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας.
Οι επαφές μας με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα είχε ως συνέπεια την διοργάνωση ενός εντυπωσιακού τριημέρου «Ιταλίας στην Ύδρα» το οποίο χάρις την προσφορά του Ζωγράφου μας Αλέξη Βερούκα, ο οποίος υπήρξε η ψυχή αυτού του τριημέρου, και την συνεργασία φορέων του Νησιού μας (ΔΗΜΟΥ, ΙΑΜΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) κράτησε τα φώτα της δημοσιότητας για πολλές μέρες στο Νησί μας.
Οι επαφές μας με την Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα την ιστορική και μετά από πολλά χρόνια επίσκεψη εκπαιδευτικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, το οποίο απέδωσε φόρο τιμής στον Υδραίο Εθνικό Ήρωα της Αργεντινής Νικόλαο Κολμανιάτη. Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια επιστημονικής ημερίδας που διοργανώσαμε αποδείχτηκε ότι ένας ακόμα εθνικός ήρωας της Αργεντινής ο Σαμουήλ Σπύρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ύδρα.
Τέλος, οι επαφές μας με την Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα και η εκδήλωση προς τιμή του Δήμου μας στην Διπλωματική Ακαδημία της Μόσχας άνοιξαν τον δρόμο για την μεγαλύτερη προώθηση του Νησιού μας στην Ρωσική τουριστική αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου