«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας παρουσιάζει ένα κινηματογραφικό τριήμερο με τέσσερις κλασικές Ιταλικές ταινίες

«3 μέρες Ιταλίας στην Ύδρα» - Το τριήμερο των, αφιερωμένων στην ιταλική κουλτούρα, εκδηλώσεων στο νησί μας (μουσική, κινηματογράφος, γεύση) που πλαισιώνει την έκθεση Cremonini αποτελεί, εκτός από μια όαση χαράς, γεύσης και απόλαυσης, μία μικρή, μία ελάχιστη απότιση φόρου τιμής, αναγνώρισης και σεβασμού στο έργο του μεγάλου Ιταλού εικαστικού.
Έτσι στην Ύδρα στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 ο  Δήμος της Ύδρας σε συνεργασία με την Ιταλική πρεσβεία της Αθήνας, το ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας και τα ιταλικά εστιατόρια του νησιού, διοργανώνουν ένα τριήμερο αφιέρωμα στις τέχνες και τις γεύσεις της Ιταλίας.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας παρουσιάζει ένα κινηματογραφικό τριήμερο όπου παρουσιάζονται τέσσερις κλασικές Ιταλικές ταινίες με εισαγωγές κι αναλύσεις του Θανάση Ρεντζή.
Παρασκευή, 2. 9. 2016: Κλέφτης Ποδηλάτων του Vittorio De Sica
Σάββατο, 3. 9. 2016: Λα Στράντα του Federico Fellini
Κυριακή, 4. 9. 2016:Ρώμη ανοχύρωτη πόλη του Roberto Rossellini 
                                  Θάνατος στη Βενετία του Luchino Visconti
Επίσης το ίδιο βράδυ  θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στις 22:45 ανάμεσα σε δύο προβολές για το ιταλικό σινεμά με τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή και τον καθ΄ ύλη αρμόδιο για τα πολιτιστικά του Δήμου Ύδρας αλλά και δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ράππα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου