«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαίνια της έκθεσης "Αέναη περιπλάνηση" της Υδραίας γλύπτριας και ζωγράφου Ε. Νικολακοπούλου

Από: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ
«ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ ΓΛΥΠΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΕΝΑΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΑΚ /ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία έγινε υπό την αιγίδα της UNESCO την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης κ. Κλέα Σουγιουτζόγλου, τελέστηκαν με εξαιρετική επιτυχία από τη Διευθύντρα των ΓΑΚ /ΙΑΜ Ηπείρου κ. Μάρθα Παπαδοπούλου και την Πρόεδρο της UNESCO κ. Μαρία Τζιτζικώστα. 
 Η Έπη Νικολακοπούλου επιτυγχάνει με υλικά σύγχρονα, όπως το Plexiglas και η σιλικόνη, τη διαφάνεια και την ανάγλυφη υφή στην επεξεργασία των χρωματικών συνδυασμών καθιερώνοντας ευρηματικά το προσωπικό της ύφος. Κυρίαρχος παντού είναι ο αιλουροειδής χρωματικός κυματισμός, με έντονα ακρυλικά χρώματα που αναδεικνύουν και συμβολίζουν την εναρμοσμένη πολυφωνία της Φύσης, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για την Έπη Νικολακοπούλου. Επηρεασμένη από τους μύθους του Αισώπου έπλασε τη δική της μυθολογία με κεντρικό ήρωα τον αγέρωχο και μεγαλοπρεπή Τίγρη. Στον ουτοπικό παράδεισο της ζωγράφου όλοι οι νόμοι της ζούγκλας ανατρέπονται και τα ζώα απειλούμενα από τον σύγχρονο άνθρωπο συνυπάρχουν ειρηνικά» τόνισε στην ομιλία της η κ. Κλέα Σουγιουτζόγλου, Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου