«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Φροντίδα για τα ιπποειδή της Ύδρας

Η Υδραϊκή Κιβωτός σε συνεργασία με την GAWF/ANIMAL ACTION στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα, επισκέπτεται την Ύδρα για  δωρεάν φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα εργασίας. Έτσι από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2016 στην Ύδρα η Κινητή Κτηνιατρική Ομάδα της GAWF/ Animal Action σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο "Κιβωτός της Ύδρας" και τον δήμο Ύδρας, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών  στη θέση "Γεφύρια" που περιλαμβάνει:
• ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
• ΠΕΤΑΛΩΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
• ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 
Η ομάδα αποτελείται από κτηνίατρο, οδοντίατρο και πεταλωτή. Καλούνται οι ιδιοκτήτες γαϊδουριών, μουλαριών ή αλόγων εργασίας να προσέλθουν για δωρεάν κτηνιατρικό έλεγχο. Σε όλα τα γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια που θα προσέλθουν, θα γίνει έλεγχος θρεπτικής κατάστασης, ενδοαποπαρασίτωση, φροντίδα τυχόν πληγών, λιμάρισμα δοντιών προκειμένου να τρώνε καλύτερα, εξονυχισμός οπλών για καλύτερο βηματισμό, χρήση εξωπαρασιτοκτόνων για έντομα κτλ.


Δελτίο Τύπου
Ύδρα 25/9/2015

Δωρεάν παροχή φροντίδας ιπποειδών στις 17, 18,19 & 20 Οκτωβρίου 2016


Από το 2008 και κάθε χρόνο το φιλοζωικό σωματείο «η Κιβωτός της Ύδρας» σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας , καλεί την GAWF/ANIMAL ACTION στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα, το οποίο και πραγματοποιεί επισκέψεις στο νησί, όπου και προσφέρονται στην τοπική κοινωνία, δωρεάν κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα εργασίας.
Έτσι και φέτος η «Κιβωτός της Ύδρας» θα ήθελε να προσκαλέσει όλους τους ιδιοκτήτες των ιπποειδών να παραβρεθούν μαζί με τα ιπποειδή τους στις 17, 18, 19 & 20 Οκτωβρίου 2016 στη θέση Γεφύρια.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψη ομάδας της Animal Αction που θα αποτελείται από κτηνιάτρο, πεταλωτή και οδοντίατρο ιπποειδών και απευθύνεται σε ζώα εργασίας (γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια). Στις επισκέψεις αυτές γίνεται δωρεάν κτηνιατρικός έλεγχος όλων των ιπποειδών που προσέρχονται, κτηνιατρική φροντίδα σε όσα ζώα έχουν ανάγκη, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα, ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών των ζώων αλλά και των κατά τόπους κτηνιάτρων, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού και φυλλαδίων.
Σε όλα τα γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια που θα συμμετάσχουν, θα γίνει έλεγχος θρεπτικής κατάστασης, ενδοαποπαρασίτωση, φροντίδα τυχόν πληγών, λιμάρισμα δοντιών προκειμένου να τρώνε καλύτερα, εξονυχισμός οπλών για καλύτερο βηματισμό, χρήση εξωπαρασιτοκτόνων για μύγες κτλ.
Επίσης, η «Κιβωτός της Ύδρας» καλεί τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, να έρθουν να παρακολουθήσουν τη δράση της ομάδας πεταλωτών και κτηνιάτρων.
Η επίσκεψη της ομάδας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία κατά την οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν γνώσεις για την κατηγορία αυτών των ζώων καθώς και να ενημερωθούν για το επάγγελμα του κτηνιάτρου και του πεταλωτή.
Άλλωστε ο απώτερος πάντα σκοπός της Animal Action αλλά και της Υδραικής Κιβωτού, είναι η θεμελίωση της φιλοζωίας στη συνείδηση των παιδιών, καθώς στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας, φιλόζωης γενιάς η οποία θα σέβεται κάθε μορφή ζωής.
Ευχαριστούμε την Animal Action και την ομάδα της , καθώς και τον Δήμο Ύδρας. 

                                    Για την Κιβωτό της Ύδρας (Hydra Ark)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου