«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Ύδρα η Αργεντίνικη φρεγάτα «Libertad» για να αποτίσει φόρο τιμής στον Υδραίο ήρωα της Αργεντινής Νικόλα Κολμανιάτη (Nikolas Jorge)

Ο Ιστορικός Δήμος της Ύδρας με την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα και τη συμμετοχή του ιστιοφόρου εκπαιδευτικού πλοίου «Libertad» και 400 Δοκίμων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, θα τιμήσουν τον Υδραίο Ναύαρχο και ήρωα της Αργεντινής Νικόλα (Nikolas Jorge) Κολμανιάτη.
Η φρεγάτα «Libertad» ήρθε τον Πειραιά στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, φέρνοντας μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο πλαίσιο της 200ής επετείου από την ανεξαρτησία της Αργεντινής.
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 η φρεγάτα «Libertad» θα επισκεφθεί την Ύδρα,  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη  για να αποτίσει φόρο τιμής στον Υδραίο Ναύαρχο και ήρωα της Αργεντινής Νικόλα (Nikolas Jorge) Κολμανιάτη στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού της Ύδρα, πλησίον της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
Την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής  θα μπορεί να την επισκεφτεί το κοινό από τις 13:00 έως 16:00 με σκάφος που θα έχει ειδικά αυτή τη μέρα ο Δήμος Ύδρας.
Επίσης στην Ύδρα θα  βρίσκεται η πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Perez Colman για να συμμετέχει στην απόδοση τιμών στον ήρωα της Αργεντινής Νικόλα (Nikolas Jorge) Κολμανιάτη. 
Ο πολυταξιδεμένος, Υδραίος κοσμοπολίτης Νικόλας Κολμανιάτης (1784–1866), έχει ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας της Αργεντινής αφού αγωνίσθηκε κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας της χώρας. Το μνημείο μαρτυρά την ιστορία του Ν. Κολμανιάτη και βρίσκεται πλησίον της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας, και  απεικονίζεται ανάμεσα σε δυο όρθιες γυναίκες που συμβολίζουν την Ελλάδα και την Αργεντινή. Υπάρχει ακόμη μια προτομή του στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας με το όνομα «JORGE» τιμής ένεκεν, για την προσφορά του στην ανεξαρτησία της Αργεντινής, χαρισμένη από την Πρόεδρο της Αργεντινής Εβίτα Περόν, τον Νοέμβριο του 1949.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου