«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Π. Χατζηπέρου "Στη Σκιά του Ποσειδώνα Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ»"

Ο Δήμος Ύδρας και το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ), παρουσίασαν το βιβλίο του Παναγιώτη Χατζηπέρου με τίτλο: "Στη Σκιά του Ποσειδώνα Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ»". Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 στις 18.30 στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.
Στην όμορφη και λιτή παρουσίαση του βιβλίου ανασύρθηκαν ιστορικές μνήμες από την ανταρσία του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» που η ιστορία κατέταξε στα δημοκρατικά κινήματα και λειτούργησε σαν εφαλτήριο της επερχόμενης δημοκρατικής αποκατάστασης στην Ελλάδα του 1974 μετά από μια μακρά περίοδο δικτατορίας.
Για το βιβλίο  μίλησαν ο κ. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος Σ.Ξ. ε.α., η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια ΙΑΜΥ και ο κ. Παναγιώτης Ράππας, Σκηνοθέτης – Παραγωγός και Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ύδρας. Αποσπάσματα από το βιβλίο απήγγειλε η Δικηγόρος κ. Ελίνα Παπαθεοδώρου. Την συζήτηση συντόνισε η κ. Ελένη Χριστοδούλου, Δημοσιογράφος - Εκδότρια της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, όπως επίσης και ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος που  αναφέρθηκε στο βιβλίο του και τους λόγους που οδήγησαν στην ανταρσία όπως και για την σπουδαία προσωπικότητα του κυβερνήτη του πλοίου Ν. Παππά, αλλά και τις ενέργειες του να γίνει επισκέψιμο μουσείο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αντηλλάγησαν διάφορα αναμνηστικά και πλακέτες.
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου παρευρίσκονταν ο  Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων και συγγραφέας του βιβλίου κ. Π. Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ Γ. Σαχίνης, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Κλαδάκη, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας κ. Ε. Χρηστίδης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Γ. Κώτσαλος, ο σκηνοθέτης κ. Θ. Ρεντζής, και πλήθος κόσμου.Για να δείτε περισσότερες φωτο: facebook.com/spispil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου