«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη -προσκύνημα της Λέσχης Αποφοίτων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2016 επέλεξε η Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας  να πραγματοποιήσει την ετήσια επίσκεψη - προσκύνημα  στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και στην Ύδρα - Σε κλίμα συγκίνησης η επίσκεψη, το Τρισάγιο, η κατάθεση στεφάνου και το προσκλητήριο των πεσόντων υπέρ πατρίδος της Σχολής της Ύδρας από τους Αποφοίτους της Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας.
Το Σάββατο  15 Οκτωβρίου 2016.στις 12:30 το μεσημέρι τελέσθηκε τρισάγιο από τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο – ηρώο της Σχολής για όλους όσους απόφοιτους έπεσαν σε στεριά και θάλασσα αγωνιζόμενοι υπέρ της πατρίδας. 
Μετά το τρισάγιο ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων κ. Α. Ζεύκης  όπως και ο επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων κ. Ε. Τσιγκάρης έκαναν προσκλητήριο των νεκρών – ηρώων της Σχολής. Αίσθηση έκανε η προσφώνηση από τον επίτιμο Πρόεδρο της Λέσχης Αποφοίτων κ. Ε. Τσιγκάρη του ονόματος του Χρυσούλη, ενός ακόμη ήρωα απόφοιτου της Σχολής, που έπεσε υπέρ πατρίδος. Στη συνέχεια οι απόφοιτοι  έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο, και κατόπιν όλοι μαζί μετέβησαν σε αίθουσα διδασκαλίας της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για τις καθιερωμένες ομιλίες.

Στην αίθουσα διδασκαλίας της Ακαδημίας ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων κ. Α. Ζεύκης καλωσόρισε τους παλαιούς απόφοιτους, ευχαρίστησε για την φιλοξενία την διοίκηση της Σχολής, κάλεσε τους νέους απόφοιτους να πλαισιώσουν την Λέσχη Αποφοίτων και μίλησε για τα προβλήματα της Σχολής και την επίλυσή τους αλλά και καλωσόρισε τον νέο Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Πλωτάρχη Λ.Σ κ. Ε. Δανόπουλο ο οποίος υπήρξε απόφοιτος της Σχολής της Ύδρας, όπως και την νέα Υποδιοικητή της Σχολής κ. Α. Δομαζινάκη.
Στη συνέχεια ο  Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής αλλά και πρώην Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας -λόγω απουσία του Δημάρχου - απεύθυνε χαιρετισμό προς το Δ.Σ. της Λέσχης αλλά και προς τους παριστάμενους αποφοίτους και ευθύς μετά τον λόγο πήρε ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ κ. Ε. Δανόπουλο ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται πάλι –σαν διοικητής πλέον – στην Σχολή της Ύδρας, καλωσόρισε του απόφοιτους και εξέφρασε την αγάπη του για την Ύδρα και την Σχολή. Τόνισε με βεβαιότητα ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να εξασφαλίσει την καλή λειτουργία αλλά και την αναβάθμιση της Σχολής.
Στη λιτή, όμορφη και συνάμα συγκινητική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων κ. Α. Ζεύκης, ο  Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων κ. Ε. Τσιγκάρης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης, ο νέος Διοικητής της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ κ. Ε. Δανόπουλο, η Υποδιοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας κ. Α. Δομαζινάκη, η εκδότρια της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου, μαθητές της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και πλήθος αποφοίτων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη  μνήμης στους χώρους διδασκαλίας και ενδιαίτησης της Σχολής.
Για όσους Απόφοιτους παραμείνουν στην Ύδρα, το βράδυ του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί δείπνο στην όμορφη και παραδοσιακή ταβέρνα της «Ξερής Ελιάς» του κ. Σ. Ντούσκου. Η ολοκλήρωση της επίσκεψης των Αποφοίτων της Λέσχης θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου