«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Κοσμοσυρροή και διασκέδαση στη Ρεμπέτικη συναυλία στην «Ξερή Ελιά»

Η παράδοση του Ρεμπέτικου τραγουδιού συνεχίζεται στην Ύδρα με την ετήσια συνάντηση και την κεντρική Ρεμπέτικη συναυλία στην «Ξερή Ελιά».
Ο Ελληνοβρετανός μουσικολόγος κ. Ed Emery - ο οποίος και είναι ο εμπνευστής της ετήσια συνάντησης των μουσικών και ερμηνευτών του Ρεμπέτικου της Ύδρας - και το Ινστιτούτο Ρεμπετολογίας SOAS στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου διοργάνωσαν και φέτος την 16η Ρεμπέτικη συνάντηση στην Ύδρα. Ο Δήμος Ύδρας και η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια όπως και το σύνολο της Υδραϊκής κοινωνίας και έχει γίνει ένας ετήσιος θεσμός για το νησί μας. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται διάφορες εκδηλώσεις των μουσικών του Ρεμπέτικου με μουσικές εκδηλώσεις επάνω στη θεματολογία και τα τραγούδια του Ρεμπέτικου αφού μουσικοί από διάφορες χώρες του κόσμου έρχονται στην Ύδρα για  τις μουσικές παραστάσεις και την ετήσια συνάντηση τους.
Στο  καφέ «Ρολόι» η πρώτη μουσική συνάντηση
Έτσι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο καφέ «Ρολόι» στην παραλία της Ύδρας, συγκεντρώθηκαν οι μουσικοί του Ρεμπέτικου  και η  βραδιά κύλησε όμορφα με μουσική και ρεμπέτικα τραγούδια.
Η κεντρική Ρεμπέτικη συναυλία στην «Ξερή Ελιά»

Το βράδυ του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2016, παρουσία εκατοντάδων κόσμου που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στην ετήσια συνάντηση των μουσικών και τραγουδιστών του Ρεμπέτικου τραγουδιού με την καθιερωμένη συναυλία σε ένα μεγάλο Ρεμπέτικο γλέντι  με μουσική και τραγούδια στην πλατεία της «Ξερής Ελιάς» στην παραδοσιακή ομώνυμη ταβέρνα του Σ. Σ. Ντούσκου.  
Ο κ. Ed Emery λίγο πριν αρχίσει η μουσική εκδήλωση στην πλατεία της «Ξερής Ελιάς» απεύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε τους μουσικούς. Οι ερμηνευτές των Ρεμπέτικων τραγουδιών όπως και οι μουσικοί του συγκροτήματος ήταν εξαιρετικοί και οι πολυπληθείς παρέες απόλαυσαν τα τραγούδια τους, έως τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυριακής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου