«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου από την Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας: Η Ετήσια Επίσκεψη - Προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ1326 
19 Οκτωβρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η Ετήσια Επίσκεψη - Προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα
Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της Λέσχης στην ιστορική ναυτική Σχολή (Ακαδημία Ε.Ν.) και το αγαπημένο νησί της Ύδρας. Η εκδήλωσή μας άρχισε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι με τρισάγιο, στο οποίο χοροστάτησε ο πατήρ Γεώργιος Βλαχόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας της Ύδρας, παρουσία του Αντιδημάρχου Ύδρας, Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και απόφοιτου της Σχολής (1990) κ. Ιωάννου Μπελεγρή, του νέου Διοικητή της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας και απόφοιτου της Σχολής (1998) Ευάγγελου Δανόπουλου, Πλωτάρχου Λ.Σ, της Υποδιοικητού Αλεξάνδρας Δομαζινάκη, Ανθ/ρχου Λ.Σ., εκπροσώπων του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου της Ύδρας και πολλών αποφοίτων της Σχολής μετά συζύγων και φίλων.

Μετά το τρισάγιο ο Πρόεδρος της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης και ο επίτιμος Πρόεδρος καπετάν Βαγγέλης Τσιγκάρης έκαναν προσκλητήριο των αθάνατων νεκρών ηρώων αποφοίτων της Σχολής, που έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αίσθηση προκάλεσε η προσφώνηση στο τέλος του προσκλητηρίου του ονόματος του Παναγιώτη Χρυσούλη, ενός ακόμη ήρωα απόφοιτου της Σχολής (1959), που έχασε τη ζωή του από εχθρικά τουρκικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή της Κυρήνειας της Κύπρου το έτος 1964.
Ακολούθως ο Ταμίας του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Γιώργος Γκίνης, εν μέσω απόλυτης σιγής, κατέθεσε στέφανο δάφνης εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αθάνατους νεκρούς ήρωες απόφοιτους της Σχολής και στη συνέχεια ψάλαμε όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.
Μετά το τέλος της τελετής κατευθυνθήκαμε στο χώρο των αιθουσών διδασκαλίας της Σχολής, όπου ο Πρόεδρος της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στους σκοπούς της ετήσιας επίσκεψης-προσκυνήματός μας στη Σχολή και την Ύδρα. Στη συνέχεια εξέθεσε τον προβληματισμό των μελών της Λέσχης με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αρχή της νέας εκπαιδευτικής περιόδου η Διοίκηση και η Διεύθυνση Σπουδών της Ακαδημίας και υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη της Λέσχης στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη σύντομη επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, με κυριότερο την άμεση ανάγκη πρόσληψης ναυτικού διδασκαλικού προσωπικού ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος που θα επηρεάσει το πρόγραμμα σπουδών.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Ύδρας κ. Ιωάννου Μπελεγρή εκ μέρους του Δημάρχου και του Δήμου δρας και η εκδήλωσή μας έκλεισε με τον χαιρετισμό του Διοικητού της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Ευάγγελου Δανόπουλου, Πλωτάρχου Λ.Σ. ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί μεγάλη τιμή του να είναι Διοικητής της ιστορικής Ακαδημίας από την οποία αποφοίτησε το 1998, είναι ιδιαίτερα συγκινημένος με την εκδήλωση αυτή των αποφοίτων και υποσχέθηκε όχι μόνο συνέχιση αλλά και ενδυνάμωση της εξαιρετικής μέχρι σήμερα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ακαδημίας και της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής.
Ο χρόνος στη συνέχεια ήταν ελεύθερος για ξεκούραση ή βόλτα στην πόλη μέχρι την ώρα της αναχώρησης από την Ύδρα για όσους προτίμησαν να επιστρέψουν στον Πειραιά αυθημερόν. 
Οι υπόλοιποι συγκεντρωθήκαμε το βράδυ του Σαββάτου στη γνωστή ταβέρνα «Ξερή Ελιά» του καλού φίλου της Λέσχης καπετάν Στέφανου Ντούσκου, όπου απολαύσαμε εξαιρετικό φαγητό και σιγοτραγουδήσαμε, συνοδεία κιθάρας, μπουζουκιού και καλού κρασιού, παλιά ελαφρά και λαϊκά τραγούδια που γύρισαν τη μνήμη μας πολύ πίσω στο παρελθόν, στα αξέχαστα πέτρινα μα ευλογημένα ταυτόχρονα χρόνια που ζήσαμε στη Σχολή και την Ύδρα. 
Στη συνάντησή μας αυτή είχαμε την τιμή να παρευρεθούν τόσο ο Διοικητής της Ακαδημίας κ. Ευάγγελος Δανόπουλος όσο και η Υποδιοικητής κυρία Αλεξάνδρα Δομαζινάκη με τον σύζυγό της, προς τους οποίους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης.
Την Κυριακή το πρωί ο καλός καιρός μας επέτρεψε ν’ απολαύσουμε περιπάτους όχι μόνο μέσα στα όμορφα σοκάκια της πόλης αλλά και πέρα απ’ το λιμάνι, μέχρι το Καμίνι από τη μια πλευρά και το Μανδράκι απ’ την άλλη, θαυμάζοντας τη θέα του μαγευτικού τοπίου που συνθέτουν η Ύδρα, η θάλασσά της και τα απέναντι βουνά της Αργολίδας. Όταν ήλθε η ώρα της επιστροφής ήμασταν όλοι γεμάτοι από …Ύδρα. Ύδρα παλιά με μνήμες από τα χρόνια της Σχολής και Ύδρα σύγχρονη με νωπές εντυπώσεις. Με την καρδιά μας ν’ αρμενίζει σ’ ένα απέραντο γαλάζιο και το νου μας πλημμυρισμένο από ευωδιά ιστορίας και μνήμης πήραμε το δρόμο της επιστροφής με την ελπίδα ότι του χρόνου θα αξιωθούμε να ξαναζήσουμε με αγαπημένους μας ανθρώπους, συμμαθητές και συναδέλφους παρόμοιες στιγμές.


Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου