«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Άρχισε η φροντίδα των ζώων εργασίας στην Ύδρα - Κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική μέριμνα για τα ζώα του νησιού

Η GAWF/ANIMAL ACTION σε συνεργασία με την «Κιβωτό της Ύδρας» και τον Δήμο Ύδρας βρίσκεται στο νησί για την φροντίδα των ζώων εργασίας. 
Η GAWF/ANIMAL ACTION στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την «Κιβωτό της Ύδρας» και τον Δήμο Ύδρας, επισκέπτεται την Ύδρα 17, 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2016 στη θέση «Γεφύρια» για να προσφέρει δωρεάν φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα εργασίας του νησιού.
Από το 2008 και κάθε χρόνο το φιλοζωικό σωματείο «η Κιβωτός της Ύδρας» σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας, καλεί την GAWF/ANIMAL ACTION στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει πάντα στην τοπική κοινωνία, δωρεάν κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα εργασίας της Ύδρας.
Έπιασαν δουλειά προσφέροντας φροντίδα στα ιπποειδή της Ύδρας οι άνθρωποι της GAWF/ANIMAL ACTION στα «Γεφύρια» - Κτηνίατρος, πεταλωτής και οδοντίατρος ιπποειδών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ζώα του νησιού. 

Την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 οι άνθρωποι της GAWF/ANIMAL ACTION έπιασαν δουλειά στα «Γεφύρια» αφού άρχισε η προσέλευση των ιδιοκτητών των ζώων για την ετήσια φροντίδα τους.
Η ομάδας της GAWF/ANIMAL ACTION αποτελείται από κτηνίατρο, πεταλωτή και οδοντίατρο ιπποειδών, επίσης προσφέρεται ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών των ζώων όπως και ιατρικές συμβουλές.
Η φροντίδα των ζώων εργασίας της Ύδρας θα διαρκέσει έως το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016.
Καλούνται οι ιδιοκτήτες γαϊδουριών, μουλαριών ή αλόγων εργασίας να προσέλθουν για δωρεάν κτηνιατρικό έλεγχο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών της GAWF/Animal Action περιλαμβάνει:
KTHNIATΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Η ομάδα της GAWF/Animal Action  προσφέρει εξειδικευμένη κτηνιατρική φροντίδα με στόχο πάντα την ευζωία των ιπποειδών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντιμετώπιση κτηνιατρικών προβλημάτων, αποπαρασιτώσεις, φροντίδα πληγών και άλλες θεραπείες. Οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για την αναγκαιότητα κτηνιατρικής φροντίδας και ελέγχου ενώ μαθαίνουν βασικές αρχές της πρόληψης και αντιμετώπισης κτηνιατρικών προβλημάτων από την αναγνώριση έως τις πρώτες βοήθειες.
ΠΕΤΑΛΩΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Η ομάδα πεταλωτών της GAWF/Animal Action εξονυχίζει όλα τα ζώα, ειδικά αυτά με προβλήματα στραβών, υπερβολικά μακριών ή οπλών με ανισσοροπία και ανακουφίζει τα ζώα εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες πώς να εξονυχίζουν σωστά και να διατηρούν την οπλή υγιή καθώς και πώς να τοποθετούν σωστά τα καρφιά για την πετάλωση. Διοργανώνονται επιπλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια για ερασιτέχνες πεταλωτές και ιδιοκτήτες που πεταλώνουν μόνοι τους ώστε να το κάνουν πιο σωστά.
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Τα δόντια των ιπποειδών χρειάζονται την απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο είτε για λιμάρισμα των οδοντικών ακίδων είτε για αντιμετώπιση πιο σοβαρών προβλημάτων όπως εξαγωγές δοντιών. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι της GAWF/Animal Action παρέχουν την απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα και ταυτόχρονα εξηγούν στους ιδιοκτήτες πώς να αναγνωρίζουν εγκαίρως προβλήματα της μάσησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου