«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας: Παρουσίαση του βιβλίου «Στη Σκιά του Ποσειδώνα Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ»

Από: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ
Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ύδρας παρουσίασε το βιβλίο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με τίτλο: "Στη Σκιά του Ποσειδώνα Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ»". Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 στις 18.30 στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ισογείου του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας.
Στην όμορφη και λιτή παρουσίαση του βιβλίου ανασύρθηκαν ιστορικές μνήμες από την ανταρσία του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» που η ιστορία την κατέταξε στα καθοριστικά δημοκρατικά κινήματα και η οποία λειτούργησε σαν εφαλτήριο της επερχόμενης δημοκρατικής αποκατάστασης στην Ελλάδα του 1974, μετά από μια μακρά περίοδο δικτατορίας.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Αντιστράτηγος Σ.Ξ. ε.α., κ. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια ΙΑΜΥ και ο κ. Παναγιώτης Ράππας, Σκηνοθέτης – Παραγωγός και Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ύδρας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Δικηγόρος κ. Ελίνα Παπαθεοδώρου. Την συζήτηση συντόνισε η κ. Ελένη Χριστοδούλου, Δημοσιογράφος - Εκδότρια της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, όπως επίσης και ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, ο οποίος ως αξιωματικός τότε του "ΒΕΛΟΥΣ" αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην ανταρσία όπως επίσης και στις ενέργειες, στην απόφαση και στην σπουδαία προσωπικότητα του κυβερνήτη του "Βέλους" αείμνηστου ναυάρχου Νίκου Παππά. Επίσης αναφέρθηκε στις συνεχείς ενέργειες του ιδίου ώστε να γίνει επισκέψιμο το ¨ΒΕΛΟΣ" ως μουσείο.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου παρευρίσκονταν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ Γ. Σαχίνης, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Κλαδάκη, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας κ. Ε. Χρηστίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Γ. Κώτσαλος, ο σκηνοθέτης κ. Θ. Ρεντζής, και πλήθος κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου