«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Με κατάνυξη και ευλάβεια έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Ύδρας

Στα πλαίσια της Πανήγυρης του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου Ύδρας το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00  πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη και ευλάβεια  η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης Σινά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ύδρας
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας που προέρχεται από την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά, μετέφερε στην Ύδρα και στο Ναό του Αγίου Δημητρίου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ και το παρέλαβε – εν μέσω κωδωνοκρουσιών - ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης Εφημέριος του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πλήθους πιστών  για να το μεταφέρει εντός του Ιερού Ναού όπου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Εορταστικό τόνο έδωσε η Φιλαρμονική του Κρανιδίου και νέες και νέοι της Ύδρας που ήσαν ντυμένοι με τις τοπικές φορεσιές.


Στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου παρευρίσκονταν  ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος  και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ύδρας κ. Δ. Γιαννακάκος, ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Γ. Μανδαλάκης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, Φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου.
Νωρίτερα και τις μεσημεριανές ώρες ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος  και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός υποδέχθηκε  στο Αρχονταρίκι του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας τον  Αρχιεπίσκοπο  Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ ΔΑΜΙΑΝΟ.
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης  θα παραμείνει στο Ναό του Αγίου Δημητρίου στις 25 και 26 Οκτωβρίου και οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία  να λάβουν την ευλογία της Αγίας Αικατερίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου