«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

«COSMOS», ένας φίλος που ήρθε από τα παλιά στην Ύδρα...

Παλιές, όμορφες και νοσταλγικές μνήμες ξύπνησε η προσέγγιση του πλοίου «COSMOS»  που παλιότερα σαν «ΜΥΚΗΝΑΙ» είχαμε αγαπήσει ιδιαίτερα σαν πλοίο της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και της σύνδεσης της Ύδρας με τον Πειραιά.
Στην Ύδρα ήρθε το πλοίο «COSMOS» που οι παλιότεροι θυμούνται σαν «ΜΥΚΗΝΑΙ», το πλοίο «COSMOS» προσέγγισε το λιμάνι της Ύδρας το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου αλλά και σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και η παρουσία του ξύπνησε παλιές και όμορφες μνήμες όταν σαν πλοίο της γραμμής με την ονομασία «ΜΥΚΗΝΑΙ». εξυπηρετούσε την καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τον Πειραιά για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού. Τώρα ανήκει στην εταιρία «Evermore Cruises» και κάνει ημερήσιες κρουαζιέρες για Ύδρα, Πόρο και Αίγινα.

Με χωρητικότητα που θα φτάνει πλέον τους 716 επιβάτες, θα δραστηριοποιείται στο χώρο της μονοήμερης κρουαζιέρας, εκτελώντας καθημερινά δρομολόγια στην Ύδρα, τον Πόρο και την Αίγινα, ταξιδεύοντας με υπηρεσιακή ταχύτητα έως και 16 κόμβους και ένα από τα ταχύτερα ημερόπλοια της κατηγορίας. Έχει  πέντε ολοκαίνουργια Bars, πέντε ευρύχωρες πολυτελείς σάλες υψηλής αισθητικής, οπτικοακουστικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, μία κουζίνα που διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και έναν νέο, ειδικά διαμορφωμένο V.I.P χώρο 120 ατόμων και υπόσχεται στους επιβάτες του άνεση, διασκέδαση και πολυτέλεια.
Ένα μικρό ιστορικό του πλοίου
Το πλοίο κατασκευάστηκε στο Πέραμα στα ναυπηγεία Αναστασιάδη-Τσορτανίδη το 1971 και ήταν ιδιοκτησίας των ιδίων μέχρι το 1986. Ονομαστός καπετάνιος του θρυλικού πλοίου ήταν ο Καπετάν Τζίμης Μαστροκόλιας στη δε γέφυρά του πλοίου φιλοξενήθηκαν προσωπικότητες που κανένα πλοίο δεν είχε αυτή την τιμή. (πολιτικούς – ηθοποιούς - εφοπλιστές κλπ). Αργότερα το πλοίο ταξίδευε με το όνομα «AEGEAN GLORY» κάνοντας ημερήσιες κρουαζιέρες του στα νησιά του Αργοσαρωνικού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου