«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Η Ύδρα στο διεθνές γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde

Πηγή: ert.gr
«…Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 13:00, η ΓΓΕΕ, σε συνεργασία με το διεθνές γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde και την ΕΡΤ Α.Ε., θα προβάλλει στην αίθουσα συνεδρίων της (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Τ.Κ. 101 63, Καλλιθέα), γαλλικό τουριστικό ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα, το οποίο γυρίστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Echappees Belles» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5.
Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου επεισοδίου (διάρκειας 95 λεπτών), ταξίδεψε στην Ελλάδα ο Jerome Pitorin, ένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής. H περιήγηση ξεκινάει από την Ύδρα και στη συνέχεια ο παρουσιαστής μεταφέρεται στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου, όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «η νεανική ενέργεια της πόλης κατακτά εκ νέου τις συνοικίες και τις παραδόσεις, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας».
Πλάνα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας, αλλά και σύγχρονα ορόσημα της πόλης, συναντήσεις με δημιουργικούς κατοίκους της, extreme sports και εντυπωσιακά πλάνα στη διώρυγα της Κορίνθου, ήθη και έθιμα του Πάσχα, επίσκεψη στο κάστρο της Μονεμβάσιας, συνομιλίες με Γάλλους που έχουν επιλέξει να μένουν στην Ελλάδα, ελληνική γαστρονομία και προβολή των ελληνικών γεωργικών προϊόντων, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο του επεισοδίου που είναι αφιερωμένο στη χώρα μας».

Διαβάστε περισσότερα: ert.gr/provoli-gallikon-ntokimanter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου