«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Βραδιές Σουηδικού Κινηματογράφου με την ταινία «Underdog» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας


Βραδιές Σουηδικού Κινηματογράφου με την ταινία «Underdog» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας σε συνεργασία με την Σουηδική Πρεσβεία των Αθηνών, το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Αθήνας και το Κέντρο Κινηματογράφου της Σουηδίας προβάλει στο Αρχείο – Μουσείο Ύδρας δυο ταινίες του νέου Σουηδικού Κινηματογράφου, έτσι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 έγινε η πρώτη προβολή με την Σουηδική ταινία «Underdog».
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας κ. Ε. Χρηστίδης λίγο πριν αρχίσει η ταινία μίλησε για την συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας με την Σουηδική Πρεσβεία των Αθηνών, το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Αθήνας και το Κέντρο Κινηματογράφου της Σουηδίας για το διήμερο προβολής Σουηδικών ταινιών ποιότητας, τόνισε επίσης ότι μέσα στους χειμερινούς μήνες με την συνεργασία του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας πρόκειται να υπάρξουν και άλλες προβολές ταινιών, και ευχαρίστησε την Προϊσταμένη του Αρχείου κ. Ν. Αδαμοπούλου όπως και τους εργαζόμενους για την παραχώρηση του χώρου και για την βοήθεια τους στην προβολή των ταινιών.


Στο τέλος της ομιλίας του προλόγισε την ταινία «Underdog», που όπως είπε χαρακτηριστικά αποτελεί μια αποτύπωση της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας στη Σουηδία και έχει αποσπάσει πάρα πολλές θετικές κριτικές από το κοινό των κινηματογραφικών λεσχών σε όλη  την Ελλάδα.
Η ταινία
Η σκηνοθεσία της ταινίας που προβλήθηκε είναι του  Ronnie Sandahl και παίζουν οι: Bianca Kronlöf, Henrik Rafaelsen, Mona Kristiansen.
Υπόθεση: Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή, αλλά όπως πως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο της Νορβηγίας. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Σε διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε…

Η επόμενη προβολή ταινίας έχει προγραμματιστεί για την  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 με ώρα έναρξης στις 20:00 και με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου