«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Η εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στην περιοχή "Μπουαγιά" της Ύδρας

Εορτάστηκε η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στην εκκλησία Του στην περιοχή "Μπουαγιά" της Ύδρας.
Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του οικισμού της Ύδρας στην συνοικία "Μπουαγιά" και πρόκειται για ένα πολύ φροντισμένο αλλά και προσφιλέστατο εκκλησάκι με ωραιότατο τέμπλο και πανέμορφης τεχνοτροπίας εικόνες που οικοδομήθηκε το 1825, λίγα χρόνια μετά το μαρτύριο και τον θάνατο του  Υδραίου Νεομάρτυρα Άγιου Κωνσταντίνου. Ως κτήτορας του Ναού αναφέρεται κάποιος με το όνομα Καρδιολής.
Σε αυτή την εκκλησία εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Έτσι στις 19 Νοεμβρίου 2016 τελέστηκε από τον π. Γεώργιο Βλαχόπουλο, Εσπερινός και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας. Μετά την απόλυση προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα και μαστίχα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι την φροντίδα του Ναού προσφέρει ο κ. Φίλιππος Μέντης, κάνοντας τον ναό να αστράφτει από καθαριότητα και ο κ. Πέτρος Αγγελάκος να είναι ο γενικός διαχειριστής και φροντιστής της εκκλησίας οποίος κατά το παρελθόν φρόντισε για την ανακαίνιση της εκκλησίας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: facebook.com/spispil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου