«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Με θρησκευτική λαμπρότητα η Ύδρα γιόρτασε τον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο

Με θρησκευτική λαμπρότητα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 το ιστορικό και ένδοξο νησί της Ύδρας γιόρτασε την μνήμη του Πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχής της Κιάφας, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών κκ Χρυσοστόμου.
Η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κκ Εφραίμ, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών κκ Χρυσοστόμου, του θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων κκ Αντωνίου και συμμετείχαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος  και Γ.Α.Ε. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Ιερολογιώτατος Διάκονος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός αλλά και άλλοι πολλοί ιερείς που παρευρίσκονται στην Ύδρα για να τιμήσουν την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου.
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία εκφώνησε λόγο προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος που αναφέρθηκε στις συνθήκες της Ελλάδας την εποχή πριν την Απελευθέρωση και στον Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο το μαρτύριο του και την Αγιοποίηση του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με την Ιερή εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου -που υποβάσταζαν τιμητικά μαθητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας -  και με τους ιερείς να μεταφέρουν  τα Τίμια Λείψανα Του.
Η ιερή λιτανευτική πομπή από τον ναό του Αγίου, διήλθε από την οδό Μητροπολίτου Ύδρας Ιεροθέου, την οδό Α. Μιαούλη, μέρος του λιμανιού της Ύδρας καταλήγοντας έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην εξέδρα όπου τελέστηκε δέηση από τους Αρχιερείς και στη συνέχεια έγινε η απόλυσης. Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κκ Εφραίμ απεύθυνε χαιρετισμό προς τους πιστούς, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και κλείνοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά.
Στην Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ), κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι,   οι βουλευτές της Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Γ.  Γεννιά και κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Π. Λυράκης, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Δ. Παπαλεονάρδος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης  κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Πλωτάρχης κ. Ε. Δανόπουλος, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στην Ύδρα, Εκπρόσωποι του Α. Τ. Ύδρας, οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων της Ύδρας,  οι πρώην Δήμαρχοι Ύδρας κ. Θεόφιλος ΣαΪτης, κ. Κώστας Αναστόπουλος, κ. Άγγελος Κοτρώνης, φορείς του νησιού, Άγημα Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, τα Σχολεία του νησιού, και εκατοντάδες  κόσμου.

Επίσης έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του Καθηγητή κ. Γεωργίου Ζήσιμου η δε φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας μαζί με μουσικούς από τα Ιόνια νησιά έδωσε ένα ξεχωριστό τόνο στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Συγχαρητήρια στον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο  και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό Τελετάρχη της εορτής για την άρτια και πολύ επιτυχημένη Ιερά Πανήγυρη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου