«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά εόρτασε τον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο

Ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά τίμησε τον Υδραίο Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο
Ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 εόρτασε τον Υδραίο  Νεομάρτυρα Άγιο  Κωνσταντίνο στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά με Θεία  Λειτουργία, Αρτοκλασία και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, παρουσία Ιερέων και του Ιερολογιώτατου διακόνου της Μητροπόλεως Ύδρας π. Νεκτάριου Δαρδανού.


Στην Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά και της μετέπειτα δεξίωσης που δόθηκε από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, η Πρόεδρος του Υδραϊκου Συνδέσμου Πειραιά κ. Ά. Βάρκα-Μαυροειδάκου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας Ε. Καραμήτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ύδρας κ. Π. Ράππας, η Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος, Κ. Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Μουστακαρίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, κ. Ε. Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Μουστακαρίας, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας «Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη», κ. Τ. Βέτιμη, βουλευτές, πρώην Υπουργοί, επίσημοι, Στρατιωτικές Αρχές, φορείς της πόλης και πλήθος κόσμου.
Στην λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου συμμετείχε η μπάντα του Δήμου Πειραιά και την εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου κρατούσαν τιμητικά Υδραίοι Μπουρλοτιέρηδες που μετέβησαν από την Ύδρα στον Πειραιά για την εορτή.


Στη δεξίωση του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά που ακολούθησε σε αίθουσα ξενοδοχείου του Πειραιά η Πρόεδρος κ. Ά. Βάρκα-Μαυροειδάκου χαιρέτισε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και απένειμε τιμητικές πλακέτες, στον Μπουρλοτιέρη της Ύδρας κ. Γ. Κ. Φανελάκη για την συμμετοχή του επό χρόνια στην ομάδα των Μπουρλοτιέρηδων, στον Πρόεδρο του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου (ΥΝΟ) κ. Θ. Μουστακαρία για την προσφορά του στον ΥΝΟ αλλά και στην επιτυχημένη πορεία του Υδραϊκου στην Α1 Πόλο και στον φοιτητή Γ. Σκόρρα (γιο του Μ. Σκόρρα και της Π. Δασκαλάκη), για την πράξη αυτοθυσία σώζοντας έναν άνθρωπο από βέβαιο πνιγμό το καλοκαίρι στο κολυμβητήριο της Σπηλιάς στην Ύδρα. Στη συνέχεια ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος σε ομιλία αναφέρθηκε στην Ύδρα με θέμα: «Η συμβολή της Ύδρας στον απελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας». Μετά την ομιλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης απεύθυνε χαιρετισμό στους παριστάμενους.
Η ετήσια πατριωτική εκδήλωση του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά έκλεισε με την δωρεά προς τους παριστάμενους από ένα ημερολόγιο προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας «Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου