«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Πρεμιέρα για την ταινία «The Great Eastern» που είναι γυρισμένη στην Ύδρα

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση η πρεμιέρα του «The Great Eastern» εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου και είναι γυρισμένη στην Ύδρα στο κτίριο των πρώην σφαγείων του νησιού που αποτελεί το φυσικό σκηνικό της ταινίας.
Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία και παραγωγή των αδελφών  Άρη και Λάκη Ιωνά τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Πολιτάκης και η Ηρώ Σοφουλάκη, τη μουσική έγραψε ο Λι Ρανάλντο, παλιός κιθαρίστας των Sonic Youth.
Ο «Μέγας Ανατολικός» είναι εμπνευσμένος  από το αντίστοιχο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου που είναι το έργο ζωής του ποιητή. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και τολμηρότερο μυθιστόρημα της ελληνικής γλώσσας. Το θέμα του μυθιστορήματος είναι το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεανίου «Μέγας Ανατολικός» από την Αγγλία στην Αμερική, τον Μάιο του 1867 και έχει ως πρωταγωνιστές της ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, που συγκεντρώνονται σ’ έναν σταθμό, περιμένοντας το υπερωκεάνιο «Μεγάλος Ανατολικός», για ένα ταξίδι προς την  αναζήτηση μιας νέας  (ανέφικτης) κοινωνίας που θα βασίζεται την αλληλεγγύη, στη φιλία, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου