«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών εκπαιδευτικού έτους 2016-2017 της Ακαδημίας Ε. N. Ύδρας

Αριθ. πρωτ.: ΔΤ1328 

19 Δεκεμβρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών εκπαιδευτικού έτους 2016-2017 της Ακαδημίας Ε. N. Ύδρας
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ε.Ν. (Α.Ε.Ν.) Ύδρας η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών, στην οποία παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ύδρας Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός επικεφαλής αντιπροσωπείας του τοπικού κλήρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Αριστοτέλης Καλύβας ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Δημάρχου κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην Δήμαρχοι Ύδρας κ.κ. Άγγελος Κοτρώνης και Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, η Υποδιοικητής Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Αλεξάνδρα Δομαζινάκη, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος, οι καθηγητές καπετάν Χρήστος Κοτζιάς, Θανάσης Μερτζάνης και Μιχάλης Βούλγαρης, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. (ΠΕΠΕΝ) καπετάν Αντώνης Μαρινάκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας καπετάν Θανάσης Ζεύκης, εκπρόσωπος του γραφείου στον Πειραιά του Βρεταννικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, γονείς και συγγενείς των πρωτοετών σπουδαστών, ως και πολλοί φίλοι της Ακαδημίας από την Ύδρα και τον Πειραιά.
Η τελετή άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι με αγιασμό, μετά το τέλος του οποίου ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές, στους οποίους μετέφερε την αγάπη και την ευλογία του απουσιάζοντος στην Αίγινα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ, αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Σχολής και έκλεισε την ομιλία του με παραινέσεις και ευχές προς τους νέους δοκίμους για καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία. Ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Διοικητού της Α.Ε.Ν. Ύδρας με την οποία ο κ. Δανόπουλος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και ανεφέρθη στην ίδρυση και ιστορική εξέλιξη της Ναυτικής Σχολής της Ύδρας, τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντικά στοιχεία είναι ο σεβασμός και η αφοσίωση των σπουδαστών στα μαθήματα αλλά και στους κανονισμούς της Σχολής ώστε να αποκτήσουν άξια ναυτική αγωγή. Τέλος, ο κ. Δανόπουλος ευχήθηκε υγεία και πρόοδο στους νέους σπουδαστές και έκλεισε την ομιλία του με την αναφώνηση «Ζήτω το Έθνος», «Ζήτω η Ελληνική Ναυτιλία». 
Στη συνέχεια απηύθηνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Αριστοτέλης Καλύβας ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Δημάρχου, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές, τους συνεχάρη για την εισαγωγή τους στην ιστορική Σχολή της Ύδρας και τους επισήμανε τη μεγάλη ευθύνη που έχουν πλέον αναλάβει ως συνεχιστές της μακραίωνης ναυτικής παράδοσης της Σχολής και της Ύδρας. 
Μετά τον χαιρετισμό του κ. Καλύβα, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας καπετάν Θανάσης Ζεύκης, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές στην «αρχαιότερη εν λειτουργία Σχολή Πλοιάρχων στον κόσμο» και τους επισήμανε ότι η σταδιοδρομία τους στη θάλασσα θα είναι επιτυχής μόνο εάν αγαπήσουν το επάγγελμα που διάλεξαν, αποκτήσουν γνώσεις και είναι εργατικοί. Το σύγχρονο «θαύμα» που ονομάζεται «Ελληνική Ναυτιλία» δημιουργήθηκε χάρη κυρίως στην αγάπη, τις γνώσεις και την εργατικότητα των Ελλήνων ναυτικών. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ζεύκης αναφέρθηκε στους σκοπούς λειτουργίας της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας τονίζοντας ότι η Λέσχη είναι και θα είναι πάντα κοντά στους σπουδαστές και τους αποφοίτους της Α.Ε.Ν. Ύδρας και θα υποστηρίζει κάθε δίκαιο αίτημά τους τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους όσο και μετά την αποφοίτησή τους.
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής διάκρισης στον πρωτεύσαντα αριστούχο σπουδαστή της Ακαδημίας, απόφοιτο της προηγούμενης χρονιάς, από τον εκπρόσωπο του Βρεταννικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB και η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στο χώρο του Διοικητηρίου της Ακαδημίας, στην οποία προσφέρθηκαν υδραίικα αμυγδαλωτά, αναψυκτικά και ποτά.Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου