«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

«Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» - Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας

«Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» - Η αγάπη των παιδιών που έγινε αιτία να επανέλθει στο δρόμο της καλοσύνης - Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας.  
Το 2ο Νηπιαγωγείο Ύδρας   την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6:30 μμ πραγματοποίησε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας. Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας με την επιτυχημένη καθοδήγηση της Νηπιαγωγού κ. Ν. Πετροχείλου ερμήνευσαν με επιτυχία τους ρόλους τους από το παραμύθι του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα». Την θεατρική παράσταση των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας  παρακολούθησε πλήθος κόσμου που τα χειροκρότησε θερμά.
Υπόθεση του έργου: «Η µάγισσα Φρικαντέλα µισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δε χορεύει καλαµατιανό. Χορεύει µόνο κακαµατιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαµαράκια. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, µόνο πορτοκακάδα. Αλλά, πάνω απ' όλα, µισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. Η απολαυστική περιπέτεια συνεχίζεται στους χιονισμένους δρόµους της πόλης και στο κάστρο της μάγισσας, στα µαγικά δωµάτια του οποίου, τα παιδιά µε επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστια­νό Μπισµπικούκη αναζητούν τα µπαλόνια µε τις κλεµµένες φωνές τους και επαναφέρουν τη Φρικαντέλα στον δρόμο της καλοσύνης.»
Φωτογραφία από τη Νηπιαγωγό του 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας κ. Ν. Πετροχείλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου