«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ύδρα

Δύο εκκλησίες αφιερωμένες στη Ιερή Μνήμη της Αγίας Βαρβάρας εορτάζουν στην Ύδρα.
Η Ενοριακή και τρισυπόσταστη εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Βαρβάρα Άγιο Σάββα και Άγιο Νικόλαο που βρίσκεται στον κεντρικό οικισμό της Ύδρας και η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας -με την θαυματουργή εικόνας της Αγίας- στα Καμίνια, στον παραλιακό δρόμο.
Το πρόγραμμα εορτασμού στην ενοριακή εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας
Στην ενοριακή εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στον κεντρικό οικισμό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016  στις 17:30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και στις 18:30 θα γίνει η λιτάυση της Ιεράς Εικόνας και Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:00 ο Όρθρος και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στα Καμίνια

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 θα τελεστεί Μικρός Εσπερινός και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:00 ο Όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία μετά λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων της Αγίας Βαρβάρας και την Ζωοδόχου Πηγής σε κεντρικούς δρόμους των Καμινιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου