«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Με κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στην Ύδρα

Τελέστηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στην ενοριακή τρισυπόσταστη εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Βαρβάρα, Άγιο Σάββα και Άγιο Νικόλαο, με κατάνυξη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό συλλειτούργησαν ο Αιδεσιμολογιώτατος– Πρωτοπρεσβύτερος  και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος και εφημέριος του εορτάζοντα Ιερού Ναού π. Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Νεκτάριος Δαρδανός. Έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Καθεδρικού Ναού κ. Α. Διαμαντόπουλος μετά τους: κ. Γ. Σκάγκο και κ. Α. Σαρρή.


Επίσης παρευρέθηκαν  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) κ. Ε. Καραμήτσος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, η Δημ. Σύμβουλος κ. Λ. Λούλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Ε. Τσιγκάρης, τιμητικό άγημα Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και δεκάδες πιστών. 
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Σταυρό και την έννοια της Αγάπης. 
 Λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας.
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου