«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Οι Οικοδόμοι της Ύδρας εόρτασαν την Προστάτιδα τους Αγία Βαρβάρα

Οι Οικοδόμοι της Ύδρας εόρτασαν την Προστάτιδα τους Αγία Βαρβάρα
Με Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (ο οποίος είναι Παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας) αλλά και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας –δια μέσου κεντρικών οδών του οικισμού- από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, οι Οικοδόμοι της Ύδρας εόρτασαν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 την Προστάτιδα τους Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα.

Μετά την Θεία Λειτουργία σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με την Ιερά Εικόνα της Αγία Βαρβάρας που φυλάσσετε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την κρατούσαν τιμητικά Οικοδόμοι της Ύδρας που διήλθε μέσω των κεντρικών οδών της πόλης. Σε λόγο του λίγο πριν την Απόλυση, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε. μίλησε για το νόημα της σημερινής περικοπής του Ευαγγελίου, της λατρείας του Θεού κατά την Κυριακάτικη αργία και την ουσιώδη για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και ευχήθηκε η Αγία Βαρβάρα να προστατεύει και να βοηθά τους Οικοδόμους της Ύδρας. Επίσης έψαλλαν οι Ιεροψάλτες κ. Γ. Σκάγκος και κ. Ε. Πούλος.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας εδόθη στους συμμετέχοντας εόρτιο κέρασμα με ποτό και παραδοσιακά γλυκίσματα. 
Στην Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της Εικόνας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ), κ. Ε. Καραμήτσος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, Οικοδόμοι του νησιού και πλήθος πιστών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου