«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την γιορτή του Αγίου Νικολάου – Επιτυχημένη εκδήλωση του Λιμεναρχείου Ύδρας με θέμα «Άγιος Νικόλαος ο Προστάτης της Θάλασσας»

Με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την γιορτή του Αγίου Νικολάου προστάτη των ναυτικών, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας  – Επιτυχημένη εκδήλωση του Λιμεναρχείου Ύδρας με θέμα «Άγιος Νικόλαος ο Προστάτης της Θάλασσας».
Τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2015 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό «Κοιμήσεως Θεοτόκου»  σε κατανυκτική ατμόσφαιρα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερών Εικόνων του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Φανερωμένης.
Τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  μετά του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρου Θεοδοσίου και Πρεσβυτέρου π. Γεώργιου Βλαχόπουλου.


Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την λιτάνευση των Ιερών Εικόνων αλλά και την εκδήλωση  του Λιμεναρχείου Ύδρας από τον Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκη με θέμα «Άγιος Νικόλαος ο Προστάτης της Θάλασσας» παρευρίσκονταν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρεσβύτερος π. Γ, Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας (ΔΛΤΥ), κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκης, το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ύδρας, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας κ. Ε. Δανόπουλος με το προσωπικό της Ακαδημίας, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας, Πυραγός κ. Γ. Αστρινάκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας κ. Ε. Τσιγκάρης. ο επικεφαλής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας κ. Π. Κόκκος μαζί με κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών, φορείς του νησιού, ο ιατρός του Κουλούρειου Νοσοκομείου κ. Γ. Μπερικέτης, η παιδίατρος του Κουλούρειου Νοσοκομείου κ. Σ. Μπαλαμπάνη, τιμητικό άγημα σπουδαστών και σπουδαστριών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας οι οποίοι κατά την λιτάνευση υποβάσταζαν τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας Φανερωμένης και του Αγίου Νικολάου, όπως και δεκάδες κόσμου.
Η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Φανερωμένης και του Αγίου Νικολάου έγινε σε κατανυκτικό κλίμα μέσα από κεντρικούς δρόμους του οικισμού της Ύδρας.
«Άγιος Νικόλαος ο Προστάτης της Θάλασσας» επιτυχημένη εκδήλωση του Λιμεναρχείου Ύδρας από τον Λιμενάρχη Ύδρας κ. Γ. Μανδαλάκη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου
Μετά την απόλυση στην αίθουσα συνεδρίων του Ι. Καθεδρικού Ναού πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη  εκδήλωση του Λιμεναρχείου Ύδρας από τον Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου με θέμα «Άγιος Νικόλαος ο Προστάτης της Θάλασσας».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη όπου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκη για την άψογη συνεργασία αλλά και εκθείασε  το έργο που παράγει και προσφέρει καθημερινά το Λιμεναρχείο Ύδρας στο λιμάνι του νησιού.
Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας κ. Ε. Δανόπουλος ο οποίος και μίλησε για την Ακαδημία  Εμπορικού Ναυτικού, το Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό αλλά και για τον Προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο.
Ακολούθησε μια ακόμη ομιλία από τον Σπουδαστή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας κ. Γ. Ντάρη αναφερόμενος στο ρόλο των ναυτικών αλλά και στο Προστάτη τους τον Άγιο Νικόλαο.
Στη συνέχεια έγιναν προβολές οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) και κατόπιν ακολούθησε ομιλία του Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκη
Στην τεκμηριωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του Λιμεναρχείου Ύδρας, που όπως ανέφερε το 1819, υπήρχε οργάνωση στην Ύδρα που παρέπεμπε σε μια μορφή λιμενικής διοίκησης εκατό χρόνια πριν την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος. Μίλησε για το έργο του Λιμεναρχείου στο νησί αλλά και τις ομιλίες του σε Σχολεία του νησιού σχετικά με θέματα που σχετίζονται με θαλάσσιες δραστηριότητες. Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν με προσφορές τους το Λιμεναρχείο Ύδρας, αλλά και όσους συνέτειναν να γίνει η εκδήλωση,  ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό του Λιμεναρχείου και στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Μετά την ομιλία του ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκης βράβευσε με τιμητικές διακρίσεις πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την θάλασσα και βοήθησαν σε διασώσεις, αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για την συνεισφορά τους στο έργο του Λιμεναρχείου Ύδρας. Επίσης τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ.Γ. Κουκουδάκης όπως επίσης και ο Πυραγός κ. Γ. Αστρινάκης.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε απονομή αναμνηστικού  σε όλους τους προσκεκλημένους και ευθύς μετά δόθηκε δεξίωση με νόστιμα εδέσματα, ποτά και αναψυκτικά
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λιμενάρχη Ύδρας κ. Γ. Μανδαλάκη για την όμορφη επιτυχημένη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση που άφησε άριστες εντυπώσεις στους παριστάμενους αφού ήταν πλήρης και περιεκτική ως προς το περιεχόμενο της αλλά και την ουσία της. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έφερε σε πέρας με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Υπολιμενάρχης Ύδρας κ. Β. Βαζαίος.
Επίσης είναι άξιο να μνημονευτεί η προσφορά και η χρήση της υπερσύγχρονης  αίθουσας Συνεδρίων του Καθεδρικού Ναού Ύδρας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση όπως και η χρήση της αίθουσας εντός του προαύλιου χώρου του Ναού για την παράθεση της δεξίωσης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο αίθουσες –όπως και άλλοι χώροι του Καθεδρικού Ναού- έχουν ανακαινιστεί με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ και την άοκνη φροντίδα του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου και Εφημέριου του Καθεδρικού Ναού π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γ.Α.Ε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:
και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου