«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Ύδρας: Παρουσίαση σχεδιασμού και προβολής των πεζοπορικών διαδρομών της Ύδρας

Ο Δήμος Ύδρα σχεδιάζει να προωθήσει και να προβάλει το πανέμορφο δίκτυο μονοπατιών της Ύδρας σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο – Η προβολή των μονοπατιών θα επιφέρει οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά/πολιτισμικά οφέλη.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα των Δημοτικών Συμβουλίων, από τον εκπρόσωπο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μονοπάτια της Ελλάδας» κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο η παρουσίαση του σχεδιασμού και της προβολής των πεζοπορικών διαδρομών της Ύδρας.
Η παρουσίαση του κ. Φοίβου Τσαραβόπουλου κινήθηκε σχετικά με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών ως τουριστική επένδυση που όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν σχεδιαστεί προσεκτικά, είναι η φθηνότερη τουριστική επένδυση, με πολύπλευρα οφέλη (οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά/πολιτισμικά).
Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη των πεζοπορικών διαδρομών της Ύδρας θα  προσελκύει τουρίστες υψηλού επιπέδου, κυρίως εκτός της υψηλής περιόδου του Ιουλίου και του Αυγούστου. Σχετικά με την δουλειά της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μονοπάτια της Ελλάδας» είπε πως ξεκινάει με την ιστορική, λαογραφική και γενικότερη βιβλιογραφική έρευνα, συνεχίζει με τις καταγραφές και την επιτόπια έρευνα όπου τα μονοπάτια περπατούνται σπιθαμή προς σπιθαμή σημειώνονται όλες οι λεπτομέρειες, και κλείνει έτσι ο πρώτος κύκλος με τη σηματοδότηση των διαδρομών. Ύστερα, έρχεται το στάδιο της προβολής, όπου θα κατασκευαστεί ειδική ιστοσελίδα αλλά και φυλλάδιο, και θα προωθηθούν με κάθε άλλο τρόπο τα μονοπάτια της Ύδρας.
Μετά το πέρας της παρουσίασης απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις των παρευρισκομένων και ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων.
Στην σημερινή παρουσίαση του θέματος της προβολής των πεζοπορικών διαδρομών της Ύδρας την εισαγωγή έκανε η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ)  κ. Κ. Μαραγκού και στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση.
Στην παρουσίαση παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) κ. Ε. Καραμήτσος, η Δημ, Σύμβουλος κ. Λ. Λούλου, φορείς από τον τουριστικό τομέα του νησιού κ.α.

Δείτε σχετικά: http://pathsofgreece.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου