«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Με Δοξολογία για το Νέο Έτος και με κοπή της πίτας του Δήμου Ύδρας εορτάστηκε η Πρωτοχρονιά στην Ύδρα

Πρωτοχρονιά του 2017 με Δοξολογία για το Νέο Έτος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου - Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Ύδρας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και ομιλία των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής  από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκη.
Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2017 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου  και στη συνέχεια Επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ συλλειτουργούντων του   Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Ακίνδυνου Δαρδανού  Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Ιερολογιώτατου Διακόνου π. Νεκταρίου Δαρδανού και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Μπαρμπέρη. Στην Επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος παρευρίσκονταν επίσης ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος και ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ λίγο πριν την απόλυση της Δοξολογίας εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο προς τους παρευρισκόμενους αναφερόμενος στην αλλαγή που θα πρέπει ο καθένας μας να κάνει στην ψυχή του και να φέρει μέσα του τον Χριστό και την Αγάπη για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την κοινωνία.


Στη Δοξολογία για το Νέο Έτος αλλά και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ύδρας παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού,  ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου κ. Θ. Κεφαλωνίτης, φορείς και Πρόεδροι Συλλόγων, και δεκάδες πιστοί.
Μετά την Δοξολογία για το Νέο Έτος πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα των συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Ύδρας,  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Ύδρας.
Λίγο πριν την κοπή της πίτας ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, παρουσίασε τα πεπραγμένα του Δήμου Ύδρας για το 2016.  Ο Δήμαρχος Ύδρας αναφέρθηκε για τα έργα που έγιναν, αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που πρόκειται να γίνουν αλλά την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της τουριστικής προβολής της Ύδρας, αλλά και άλλων βασικών θεμάτων του νησιού εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για την Ύδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία του ο κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης ευχαρίστησε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, την Περιφέρεια Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και όλους όσους βοήθησαν την Ύδρα κατά την δοκιμασία της καταστροφικής πλημμύρας στις 23ης Οκτωβρίου 2015. Επίσης ευχαρίστησε  τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για τη συμβολή τους και την βοήθεια  τους για την πρόοδο της Ύδρας, πέρα και πάνω από παρατάξεις και διαφορές. Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ μετά του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γ.Α.Ε. του Ιερολογιώτατου Διακόνου π. Νεκταρίου Δαρδανού και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Μπαρμπέρη. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ μετά την ευλογία της πίτας εκφώνησε πατρικό λόγο προς του παριστάμενους και έκοψε τα πρώτα κομμάτια της πίτας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ύδρας μοίρασε την πίτα σε όλους  παρευρισκόμενους. Για την ιστορία ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν ο  πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: facebook.com/spispi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου