«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ύδρας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ύδρας μέσα σε μια ζεστή, χαρούμενη και φιλική ατμόσφαιρα έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δήμου Ύδρας "Μελίνα Μερκούρη".
Λίγο πριν την ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ύδρας ο Πρόεδρος των Αλιέων κ. Μ. Βούλγαρης μίλησε προς τους παριστάμενους σχετικά με θέματα του Συλλόγου τόνισε ότι για συνεχόμενα 16 χρόνια τηρούν το έθιμο της κοπής της πίτας, επισήμανε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα είναι πάντα δίπλα στα μέλη του, ευχαρίστησε τους χορηγούς των δώρων και κατέληξε  ευχόμενος καλή χρονιά και καλές ψαριές.
Στη συνέχεια ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος ευλόγησε την πίτα και έκοψε τα πρώτα κομμάτια ευχόμενος καλή χρονιά.

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης σε σύντομη ομιλία του καλωσόρισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε σε έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο λιμάνι της Ύδρας και στο τέλος της  σύντομης ομιλίας του ευχήθηκε καλή χρονιά.  Ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης ευχήθηκε καλή χρονιά στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ύδρας.

Στην κοπή της πίτας παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, κ. ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ύδρας και δεκάδες κόσμου.
Σημειωτέον όσοι βρήκαν τα νομίσματα της πίτας είχαν από ένα χρήσιμο δώρο για το σκάφος τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: facebook.com/spispil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου