«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε.: Μην απελπιζόμεθα διότι η ζωή χωρίς Θεό είναι μαρτύριο. Με Θεό και αγάπη είναι νοητός παράδεισος!

Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook διαβάσαμε χθες ένα όμορφο μήνυμα από τον φωτισμένο πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μηροπόλεως μας Ύδρας Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας & Τροιζηνίας Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο.
Ένα θρησκευτικό μήνυμα με κοινωνικές προεκτάσεις , ένα μήνυμα που αγκαλιάζει ευαίσθητους συμπολίτες μας. Πιστεύω πως η κοινωνία μας, αυτή την εποχή, έχει ανάγκη απο τέτοιους ποιμένες που στο θείο λόγο τους στέλνουν θρησκευτικά μηνύματα με αναφορές στην κοινωνία και τον άνθρωπο! Ακολουθεί η ανάρτηση απο τον Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό. Θωμάς Ι. Σκούρτης
«Σήμερα κλείνει λειτουργικά η Μεγάλη εορτή των Φώτων ή των Θεοφανείων. Δηλαδή όπως λέμε στην Εκκλησιαστική ορολογία "αποδίδεται" η εορτη.
Ουσιαστικά τερματίζεται μια όμορφη περίοδος αυτή των εορτών της Επιφάνειας του Θεού στον κόσμο.
Στις καρδιές όμως πάντοτε βιώνουμε τα Θεοφάνεια ως την διαρκή παρουσία του
Θεού ανάμεσα μας.
Εάν δεν νιώθουμε έτσι, τότε υπάρχει "κενό" και αυτό το άδειο έρχεται να το γεμίσει η θλίψη η μελαγχολία πολλές φορές και η κατάθλιψη.
Ακόμη δε, αναζητούμε τρόπους διαφυγής από την πραγματικότητα και αναπλήρωση του υπαρξιακού κενού με ανούσια υποκατάστατα.
Μετά το τέλος των εορτών πολλοί συνάνθρωποι μας υποφέρουν και ταλαιπωρούνται ψυχικά επειδή λείπει ο Θεός από την ζωή τους.
Εάν τελικά θέλουμε να νιώθουμε γεμάτοι χωρίς κενά χωρίς ψυχικές διαταραχές χωρίς κόμπλεξ και ναρκισσισμούς ας βρούμε τον Θεό με την προσευχή και την αγάπη.
Ο άνθρωπος του Θεού δεν γκρινιάζει, δεν απαιτεί, δεν θλίβεται, δεν απορρίπτει ,δεν βλέπει γύρω του εχθρούς και φαντάσματα, δεν έχει ανασφάλειες και φοβίες.
Αυτά αγαπητοί μου φίλοι κ' φίλες και μην απελπιζόμεθα διότι η ζωή χωρίς Θεό είναι μαρτύριο. Με Θεό και αγάπη είναι νοητός παράδεισος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου