«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Εορταστική Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας της Ύδρας: Εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, κοπή της πίτας, και βράβευση των μαθητών που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ–ΤΕΙ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:30 στην Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η Εορταστική Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησιάς της Ύδρας.
Στην εκδήλωση μίλησε εμπνευσμένα ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ, ακολούθησε η βράβευση σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και στη συνέχεια ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας έπαιξε πρωτοχρονιάτικη μουσική. Η εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία και την κοπή της Βασιλόπιτας. Τον επιτυχή συντονισμό της εόρτιας εκδήλωσης είχε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.


 Ομιλία του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας (μέρος Α΄) κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Ομιλία του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας (μέρος B΄) κατά την διάρκεια της εκδήλωσης
Στην εόρτια εκδήλωση Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησιάς της Ύδρας παρευρίσκονταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ύδρας π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος,  ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Διάκονος π. Κωνσταντίνου Μπαρμπέρης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, κ. ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού,  ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Υπολιμενάρχης Ύδρας κ. Β. Βαζαίος, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ύδρας κ. Δ. Γιανακάκος, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του Λυκείου Ύδρας κ. Μ. Μαρσέλλου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ύδρας κ. Δ. Σαράντης, φορείς και Πρόεδροι Συλλόγων, και δεκάδες κόσμου που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την συνεδριακή αίθουσα.
Η εκδήλωση άνοιξε με προσλαλιά καλωσορίσματος από τον  Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και συνεχίστηκε με εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κκ Εφραίμ.
Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ, βράβευσε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Ύδρας που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ – ΤΕΙ. Στη συνέχεια ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας έπαιξε πρωτοχρονιάτικη μουσική προσφέροντας μια μουσική πανδαισία στους παρευρισκόμενους. Κατόπιν η εόρτια εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε δώρο σε όλες και όλους από ένα όμορφο βιβλίο.
Τον επιτυχή συντονισμό της εόρτιας εκδήλωσης είχε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: facebook.com/spispil


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου