«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο Υδραϊκό Καρναβάλι 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο  Υδραϊκό καρναβάλι 2017 – Εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στην παρέλαση του καρναβαλιού – Παρά τον βροχερό καιρό ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων με πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών και κόσμου.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 το πατροπαράδοτο καρναβάλι της Ύδρας. Στην Ύδρα που το Καρναβάλι είναι θεσμός όλοι όσοι συμμετείχαν διασκέδασαν και γλέντησαν περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια και τους δρόμους  της πόλης με μουσική και χορούς και αυτό έγινε με  πολύ κέφι, χαρούμενη διάθεση και αθρόα προσέλευση και συμμετοχή μασκαρεμένων, ντόπιων και επισκεπτών.


Φέτος παρά τον βροχερό καιρό η προσέλευση των μασκαράδων αλλά και των ομαδικά μασκαρεμένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού στο Υδραϊκό καρναβάλι συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα ντόπιων αλλά και επισκεπτών του νησιού μας.
Η προσέλευση και η αναχώρηση των  μασκαρεμένων  έγινε στην πλατεία Βότση. Η παρέλαση του καρναβαλιού ξεκίνησε με τον βασιλιά  καρνάβαλο να  προπορεύεται και να ακολουθούν οι ομάδες με τους μασκαρεμένους και συνοδούς του Καρναβαλιού.

Η χαρούμενη παρέλαση του Καρνάβαλου πέρασε την οδό Αντωνίου Λιγνού  και κατευθύνθηκε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Υδραγωγή» όπου έγινε στάση με θερμή φιλοξενία από τους ιδιοκτήτες της «Υδραγωγής», με κρασί, μεζέδες, τραγούδια και χορούς στην όμορφη αυλή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών.
Στη συνέχεια η παρέλαση του Καρνάβαλου κατευθύνθηκε στη γραφική συνοικία Καμίνια  όπου στήθηκε πάλι γλέντι – στην πλατεία που βρίσκεται το «Πυροφανι» με χορό με την συνοδεία κερασμάτων κρασιού και μεζέδων. Μετά την συνοικία των Καμινιών η χαρούμενη πομπή το καρνάβαλου και των μασκαράδων ξεκίνησε μέσω του παραλιακού δρόμου για το λιμάνι του νησιού.
Στο λιμάνι της Ύδρας  οι καρναβαλιστές, έστησαν χορό με μουσική, τραγούδια και μετά αυτή την στάση διασκέδασης στο λιμάνι η καρναβαλική παρέλαση κατέληξε στην πλατεία της «Ξερής Ελιάς» και στην ομώνυμη ταβέρνα. Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τους χορηγούς, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) και την Αντιπρόεδρο της δημοτική σύμβουλο κ. Κ. Βούλγαρη- Μαραγκού. Ακολούθησε γλέντι με άφθονο κρασί  και νόστιμους μεζέδες χορούς και τραγούδια. Κατά την διάρκεια του γλεντιού έγινε το κρέμασμα του καρνάβαλου  και το γλέντι συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ. 
O Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Αντιδημάρχος και Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, η κ. Λ. Λούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος κ.α. συμμετείχαν στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Ο Δήμος Ύδρας στήριξε τις φετινές εκδηλώσεις και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ), ήταν αυτή που συμμετείχε ενεργά και έφερε σε πέρας με επιτυχία το Υδραϊκό Καρναβάλι.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το Καρναβάλι της Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου