«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρική παράσταση «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, με την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. στο Ιστορικό Αρχείο–Μουσείο Ύδρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τις σημαντικές θεατρικές βραδιές που διοργάνωσε το ΙΑΜΥ  «Ματωμένος Γάμος»  (Αύγουστος 2007) με την θεατρική Ομάδα του Δήμου Ανθούσας, «Αγγέλα Παπάζογλου» (Αύγουστος 2010) με την Άννα Βαγενά και τη Γιασεμή Κηλαηδόνη), τη θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του Δήμου Ύδρας με τίτλο:«Σαλπάροντας στο Χθες…» (Αύγουστος 2011) την παράσταση Όπερας opera.κωμ (Σεπτέμβριος 2011), τη θεατρική παράσταση «8 Γυναίκες κατηγορούνται» από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ύδρας (Ιούνιος 2012), τη θεατρική παράσταση «Μία τρελή τρελή Οικογένεια» από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ύδρας (Ιούνιος 2012), την παράσταση «THE CAVE» της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ (Αύγουστος 2013), τη θεατρική παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες» από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ύδρας (Ιούνιος 2013) αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017  στις 8.00 το βράδυ το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας  σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.)  του  Δήμου  Ναυπλιέων  θα  παρουσιάσει  στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΙΑΜΥ  την εξαιρετική θεατρική παράσταση  «ΤΟ ΤΑΒΛΙ» του  Δημήτρη Κεχαϊδη, με την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.
 Η σκηνοθεσία είναι της Βάλλιας Ρεντούλη. Παίζουν οι ηθοποιοί  Ανδρέας Κοροβέσης και Γιώργος Στρώνης .
Πρόκειται για ένα  από τα πιο ολοκληρωμένα και καλογραμμένα νεοελληνικά έργα,μια κωμωδία κοινωνικού περιεχομένου που ξετυλίγεται σε μια αυλή της Αθήνας όπου οι δύο ήρωες του έργου, ο Φώντας και ο Κόλλιας, ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα  αναμετριούνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, και ξεδιπλώνουν  τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας. Αυτής που θα τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας»…..
Το έργο πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, το μονόπρακτο ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.
«Το Τάβλι»  του Δημήτρη Κεχαϊδη

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βάλλια Ρεντούλη
Ερμηνεία: Γιώργος Στρώνης – Ανδρέας Κοροβέσης
Σχεδιασμός – Φωτισμοί : Άγγελος Γουναράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου