«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Άρχισαν οι εργασίες της διημερίδας με θέμα «Ψυχολογία και παιδί» - Ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την ψυχολογία και την ανάπτυξη ενός παιδιού

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 άρχισαν οι εργασίες της διημερίδας με θέμα «Ψυχολογία και παιδί» που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017.
Η διημερίδα πραγματοποιείται στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ύδρας σε συνεργασία με το τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ύδρας.
Οι εργασίες άνοιξαν με ομιλία-χαιρετισμό - παρουσίαση ομιλητών από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ύδρας κ. Ειρήνη Φλοριά.

Ακολούθησε εισαγωγή στα θέματα παρουσίασης της ημέρας από την ομιλήτρια κ. Στυλιανή Ε. Λαδάκη Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια (Απόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας), την κ. Μαρία Ι. Δήμα Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια (Απόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας) και την  κ. Ευαγγελία Κ. Κορώνη Λογοθεραπέυτρια (Απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Λογοθεραπείας). Επίσης απεύθυνε χαιρετισμό η Παιδίατρος του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας  κ. Σωτηρία Μπαλαμπάνη.
Στην διημερίδα ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ) κ. Κ. Μαραγκού και συμμετείχαν πολλοί γονείς που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον της εργασίες.
Για αύριο Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 το πρόγραμμα αφορά ηλικίες παιδιών 6 έως 12 ετών και είναι το εξής:
Ώρα 10.00πμ: Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο σχολικής επιτροπής κ. Αριστοτέλη Καλύβα (Αναπληρώτρια η Αντιπρόεδρος κ. Σταματίνα Ρούσση).
Ώρα 10.05πμ: Παρουσίαση των ομιλητών από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Ύδρας κ. Ειρήνη Κουραχάνη.
Ώρα 10.10πμ: Εισαγωγή στα θέματα παρουσίασης της ημέρας από την ομιλήτρια κ. Στυλιανή Ε. Λαδάκη.
Ώρα 10.30πμ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Ομιλήτρια: κ. Στυλιανή Ε. Λαδάκη
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
Ομιλήτρια: κ. Μαρία Ι. Δήμα
Ακολουθεί 15λεπτο διάλλειμα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.
Ομιλήτρια: κ. Στυλιανή Ε. Λαδάκη.
Ακολουθούν ερωτήσεις και συζήτηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου