«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

«Hydra Ark» στειρώσεις και θεραπείες για τις γάτες της Ύδρας

Ύδρα 4/2/17
H Κιβωτός μετά από παρακλήσεις εθελοντών για άμεση ανάγκη θεραπειών-στειρώσεων, διοργάνωσε ημέρα στειρώσεων-θεραπειών το Σάββατο 4/2/17.
Στειρώθηκαν 24 θηλυκές γάτες, 6 αρσενικές.
6 γάτες δέχθηκαν θεραπεία-καθαρισμό-εξαγωγή δοντιών. 2 γάτες θεραπεία αυτιών. Σε μία γάτα έγινε επέμβαση στο πόδι για να αφαιρεθούν και να κοπούν δύο νύχια που είχαν γυρίσει και μπει μέσα στη πατούσα της, καθώς και εξαγωγή χαλασμένων δοντιών.
Σε 1 γάτα αφαιρέθηκε πολύποδας από το αυτί αλλά και δόντι. 4 μικρά γατάκια έλαβαν θεραπεία για τον ιό που προκαλεί τύφλωση.
Σε μία γάτα με καρκίνο σε πολύ προχωρημένη μορφή έγινε ευθανασία.
Το πρόγραμμα αυτό επιδοτήθηκε από την Κιβωτό της Ύδρας και της δωρεές των μελών της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δωρητές μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ τους εθελοντές γιατρούς μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη μας!
Η Κιβωτός της Ύδρας εκτός από φιλοζωικό έργο, έχει συμβάλει με δράσεις της και σε άλλους τομείς χωρίς ποτέ να έχει λάβει οικονομική βοήθεια. Για το 2017-2018 έχουν προγραμματιστεί και άλλες δράσεις.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ύδρας για την παραχώρηση του χώρου. Επισημάνουμε δε, την ανάγκη για παραχώρηση μόνιμου χώρου, κάτι που έχουμε ζητήσει από το 2014.
Δυστυχώς το παλιό κυλικείο είχε πλημμυρίσει με ότι επακόλουθο.
Ελπίζουμε ο Δήμος να κρατήσει την υπόσχεσή του και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση των δύο ποτιστρών για τα ιπποειδή. Μίας πρότασης του 2015 της Κιβωτού μαζί με άλλες που δεν έχουν συζητηθεί ακόμα. Όπως το στέγαστρο για τα ιπποειδή στο λιμάνι ( χρόνιο αίτημα των αγωγιατών του νησιού αλλά και των επισκεπτών).
Έχουμε προτείνει ως σημείο κατασκευής της πρώτης ποτίστρας το σημείο όπου βρίσκεται η μονάδα της ΔΕΗ στον δρόμο προς το Αυλάκι, κάτω από τον μύλο της Σ. Λόρεν, όπου και υπάρχει παροχή νερού. Το μέρος αυτό δυστυχώς χρησιμοποιείται ως υπαίθρια τουαλέτα με αποτέλεσμα το σημείο να μυρίζει έντονα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Θεωρούμε ότι η εν λόγω κατασκευή της ποτίστρας - γούρνας θα βοηθήσει στο πλύσιμο του σημείου αλλά και στο πότισμα των δέντρων που φυτεύτηκαν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Σπηλιά-Αυλάκι.
Ως σημείο κατασκευής της δεύτερης ποτίστρας, έχουμε προτείνει το σημείο δίπλα στην δεξαμενή νερού στα Καλά Πηγάδια ή στην περιοχή του παλιού ραντάρ ή όπου αλλού κρίνεται.

4/2/17
One day visit from our volunteers vets, for an urgent spay/neuter/treatment mini program.
Hydra Ark sponsored this session.
A huge THANK you to our vets!
A huge THANK you to our donors!
A big THANK you to all our volunteers!
We are so grateful to all of you!
24 female cats and 6 male cats were spayed/neutered. 6 cats had dental care. 2 cats was treated for ear problems. 1 cat has paw operation to remove two twisted nails and dental care. 1 cat has a polyp removed from his ear and dental care. 4 little kittens have medical treatment for feline herpes virus. All cats were anti parasitizing.
We are sad to say that we have to send one cat ‘over the rainbow’. She was suffering from nose cancer and she was in great pain.
Thank you from all of us and especially the animals of Hydra.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου