«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Ύδρας Εφραίμ: «Η Παναγία ακούει όλους τους χριστιανούς, όλων των αιώνων»

Πηγή: arxon.gr
Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου
Ακούει τις προσευχές, τα αιτήματα, τον χτύπο της καρδιάς μας, τα δάκρυα μας. Και ικετεύει τον Υιό Της να εκπληρώσει τα αιτήματα μας.
Στην 2η ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, προεξήρχε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.
Η συμμετοχή και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για 19η συνεχή χρονιά στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού και με τον γενικό τίτλο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2017».
Καθ’ όλη την διάρκεια της ακολουθίας, οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της «Παναγίας της Κοσμοσώτειρας», προστάτιδας της Θράκης και των απανταχού Θρακιωτών και Ιερά Λείψανα των Αγίων Πατέρων της Όπτινα, που φιλοξενούνται στο Ναό την εορταστική αυτή περίοδο.

Το βίντεο βρήκα στο: Synodoiporia Meepignosi
Ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε τον λόγο του, αναφερόμενος στην εικόνα που από πολύ παλιά, ήδη από τις κατακόμβες, μέχρι και σήμερα, κοσμεί την κόγχη του Ιερού βήματος. Στέκει η Παναγία, με τα χέρια υψωμένα. Κι αυτή η εικόνα λέγεται «δεομένη». Που σημαίνει, εξήγησε, ότι η Παναγία είναι πάντα προσευχόμενη, εν σοφία, εν σιωπή, εν περισυλλογή, εν αγάπη και εν καλοσύνη.
«Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της εικόνας της δεομένης, είναι ότι η Παναγία ακούει. Ακούει στον Ευαγγελισμό την φωνή του αρχαγγέλου εν Πνεύματι Αγί
. Και υπακούει στη φωνή αυτή.
Ακούει για 33 χρόνια τους λόγους του παιδιού Της, που συγχρόνως είναι και ο Θεός Της. Και κρατάει τα λόγια αυτά μέσα στην καρδιά Της.
Από τότε μέχρι σήμερα η Παναγία μας ακούει όλους τους χριστιανούς, όλων των αιώνων. Ακούει τις προσευχές, τα αιτήματα, τον χτύπο της καρδιάς μας, τα δάκρυα μας. Και ικετεύει τον Υιό Της να εκπληρώσει τα αιτήματα μας.
Ο Χριστός όμως έδωσε κι ένα βαθύτερο νόημα στην ακοή και την υπακοή. Ακούει η Παναγία μας, αλλά κι εμείς πρέπει να ακούμε τα λόγια του Ευαγγελίου και να προσπαθούμε στη ζωή μας να τα εφαρμόσουμε.»…
Διαβάστε περισσότερα: http://arxon.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου