«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Άνοιξε η Οικία και Ατελιέ Τέτση στην Ύδρα – Εκτίθενται στο κοινό το επιβλητικό ατελιέ του μεγάλου Υδραίου Ζωγράφου αλλά και εντυπωσιακά εκθέματα


Άνοιξε η Οικία και Ατελιέ Τέτση στην Ύδρα – Εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό το επιβλητικό ατελιέ του μεγάλου Υδραίου Ζωγράφου αλλά και εντυπωσιακά εκθέματα και χώροι της οικίας-ατελιέ.
Ο Μεγάλος Υδραίος Ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης από το 2007 είχε παραχωρήσει στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος το σπίτι των παππούδων του στην Ύδρα, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα μουσείο που θα στεγάσει το ατελιέ και τα έργα του. Έτσι την Κυριακή 5 Μαρτίου που κλείνει ένας χρόνος από την απώλεια του μεγάλου δασκάλου Παναγιώτη Τέτση η Ιστορική & Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, άνοιξε  την Οικία και Ατελιέ Τέτση το Σάββατο 4 Μαρτίου. Επίσης θα ανοίξει και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 (από τις 10.00 έως τις 14.00) για να υποδεχθεί την οικογένεια, τους φίλους και όσους τον θυμούνται με αγάπη. Τα επίσημα εγκαίνια της Οικίας και Ατελιέ Τέτση πρόκειται να γίνουν στις 25 Μαρτίου 2017.
Η οικογένεια Τέτση επίσης θα τελέσει την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 10.30 πμ  στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής Ύδρας μνημόσυνο στη μνήμη του.

Υ.Γ. Ύδρας Πολιτεία: Κατά την σημερινή μου επίσκεψη στην Οικία και Ατελιέ Τέτση είδα την εντυπωσιακά όμορφη συντήρηση της οικίας ατελιέ, διαπιστώνοντας τον σεβασμό ως προς την συντήρηση της οικίας αλλά και την ευγένεια της φιλοξενίας και αλλά και τον τέλειο καταρτισμό του προσωπικού στην ξενάγηση στους χώρους της ιστορικής πλέον Οικίας και Ατελιέ Τέτση. Συγχαρητήρια στην Διευθύντρια του Αρχοντικού Λάζαρου Κουντουριώτη Ύδρας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, όπως και στο προσωπικό του Μουσείου.

Δείτε περισσότερες φωτο: facebook.com/spispil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου